MENIU

Întâlnire de taină între Iohannis și Orban. Care este urgența

Iohannis si Orban

Întâlnire de taină la Cotroceni. La doar o zi după câștigarea alegerilor, președintele Klaus Iohannis deja se implică în treburile guvernării.

Întâlnire de taină la Cotroceni, informează Realitatea Plus. Președintele Klaus Iohannis l-a convocat la o discuție tete-a-tete pe șeful PNL și premierul în exercițiul Ludovic Orban.

În jurul orei 14,45, premierul a plecat de la Palatul Victoria către sediul președinției.

Contextul în care cei doi lideri aflați la Putere se întâlnesc este creionarea rectificării bugetare, misiune "extrem de dificilă" după cum a definit-o chiar Ludovic Orban în prima parte a zilei de luni.

Într-o întâlnire cu presa, Orban a insistat că vor fi reduse prin rectificarea bugetară doar "cheltuielile ne-necesare", dar a refuzat să dea exemple până la apariția Ordonanței de urgență privind rectificarea.

Premierul Ludovic Orban nu recunoaște tăierile din rectificare: "Sunt fitile de la pesediști"

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că obiectivul său este ca, până la finalul zilei de marţi, să fie stabilită forma definitivă a ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară.

"În rectificarea bugetară avem câteva obiective pe care le urmărim. Primul şi cel mai important - să asigurăm resursele financiare pentru toate instituţiile publice şi pentru toate autorităţile locale", a afirmat Ludovic Orban, după ce a participat la un eveniment organizat de Academia Română.

Rectificarea bugetară, pe un deficit de aproape 4 la sută. Cine pierde și cine câștigă bani

Ludovic Orban a criticat "bugetul pe care ni l-au lăsat ăștia", cu referire la găurile guvernului PSD și a spus că eventualele tăieri de la educație sau transporturi sunt "fitilele băgate de cei de la PSD".

”Nu vă bazați pe zvonuri! Astea sunt fitilele băgate de oameni răi, cel mai probabil de către cei de la PSD, pentru a crea o diversiune. Așteptați proiectul rectificării și veți vedea cum vor fi distribuiți banii.”, a spus Ludovic Orban.

Mai multe articole despre:
klaus iohannis ludovic orban