MENIU

Incident staţia de metrou Piaţa Victoriei. Diaconescu: "Modul în care se dau aprobări..."

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a comentat, joi, la Realitatea TV, incidentul de la staţia de metrou de la Piaţa Victoriei, când un cetăţean şi-a prins piciorul în spaţiul dintre peron şi vagon, din cauza distanței prea mari. În viziunea sa, astfel de situații dau impresia că și "atunci când comunică instituțiile sunt prinse pe picior greșit".

În acest context, Diaconescu a oferit exemplul măsurilor adoptate de statul georgian, în ceea ce privește administrația:

"Mă gândeam ce au făcut georgienii, în urmă cu doi ani. Au oferit posturile din administrație celor din exterior. Au scos toată administrația locală, așa cum a fost numită pe vremea lui Sacajvilli, și au înlocuit-o cu georgieni care au locuit, învățat, muncit în străinătate și au vrut să se întoarcă să preia această administrație", a spus Diaconescu.

Referindu-se la tragedia din Clubul Colectiv, Diaconescu a ținut să puncteze faptul că și acolo "prima reacție publică a fost împotriva administrației". 

"Modul în care se dau aprobări, verificări, chestiuni de gestiune a modului în care funcționează o țară, la nivelul comunităților, acolo a generat o situație absolut îngrozitoare. Iată, gesturi, momente îți dau senzația că și atunci când comunică instituțiile sunt prinse pe picior greșit. Încearcă să dea o explicație de genul puerilo-stângace, nu se referă la fondul problemei", a adăugat Diaconescu.