MENIU

A început bătălia pentru CCR. Attila Varga(UDMR) a primit avizul Comisiei Juridice

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, candidatura fostului deputat UDMR Attila Varga pentru un mandat de judecător al Curţii Constituţionale, în timp ce Mona-Lisa Neagoe, propunerea PNL, a lipsit de la audieri.

La Senat, potrivit unor surse social-democrate, partidul lui Dragnea îl va propune pe Ioan Chelaru. Senatorul PSD e ca şi uns judecător, în condiţiile în care social democraţii au majoritate la Senat, şi celelalte formaţiuni nu au dat semnale până acum că vor să-şi impună candidaţi proprii.

Şi despre Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se spune că ar putea ocupa unul dintre aceste posturide la Curtea Constituţională. Cu atât mai mult cu cât mandatul ei la înalta Curte expiră în această toamnă şi nu mai are voie să candideze pentru încă unul.

În luna iulie se încheie mandatele de 9 ani a trei judecători ai Curţii Constituţionale.Este vorba despre actualul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, propus de Preşedinţie, Valentin-Zoltán Puskás, numit de Senat la propunerea UDMR, şi Tudorel Toader, numit de Camera Deputaţilor, la propunerea PNL.

Mai multe articole despre:
null