MENIU

Încă un atac la Teodorovici: Declarațiile lui reflectă o foame majoră de bani a Guvernului

Declarațiile ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, privind introducerea unor pachete diferite de servicii de sănătate în funcție de contribuțiile plătite reflectă ”o foame majoră de bani a Guvernului”, a declarat, duminică, vicepreședintele PNL Cristian Bușoi.

”Declarațiile ministrului Teodorovici despre pachete de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizaţiei pentru sănătate, reflectă o foame majoră de bani a Guvernului. Ministrul de Finanțe a vorbit ca un contabil, nu ca un om care cunoaște sistemul de sănătate. Ceea ce spune este că guvernul PSD este gata să stoarcă niște bani, chiar și de la cei mai săraci, chiar și cu riscul ca un segment de români să nu mai beneficieze de niciun ajutor medical”, a afirmat Bușoi, citat de mediafax.ro.

Liberalul a mai apreciat că sistemul propus de Teodorovici „nu există niciunde în Europa”.

”Ideea este o eroare chiar şi din punct de vedere economic, nu doar social. Lăsarea unor oameni în bătaia vântului, cu riscul de a se îmbolnăvi şi de a nu fi trataţi, fără niciun fel de acces la servicii medicale va produce costuri economice importante, pe care, bineînţeles, guvernul PSD nu le calculează, când se gândeşte să economisească tâind dreptul unor români la sănătate. Ceea ce propune ministrul Teodorovici nu există niciunde în Europa”, a mai precizat Buşoi.

Ministrul Finanţelor a declarat, vineri, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcţie de cuantumul contribuţiei plătite la asigurările de sănătate.

Mai multe articole despre:
guvern Ministrul Finanţelor