MENIU

IMPERIUL deputatului exclus din PSD după scandalul sexual - Bălășoiu junior, mai bogat decât tatăl

Aurel Bălășoiu, acuzat de sex cu un minor

Aurel Bălășoiu, deputatul suspendat din PSD în urma scandalului sexual, este unul dintre cei mai bogați oameni din județul Argeș. Politicianul a condus Primăria comunei Rociu timp de 16 ani, iar proprietățile sale totalizează peste un sfert din suprafața întregii comune. 

Bălășoiu și-a încheiat activitatea de la primărie în 2020, când a prins un loc în Parlament. Atunci, fiul acestuia, Victor Bălășoiu, a câștigat detașat, la doar 32 de ani, alegerile locale și a urcat pe fotoliul de primar în locul tatălui său. Averea familiei Bălășoiu constă în milioane de metri pătrați de teren agricol, în comuna natală.

Dacă tatăl și-a trecut în declarația de avere aproape 40 de hectare, fiul are aproximativ 200 de hectare de teren agricol și forestier, în comunele Rociu și Căteasca din județul Argeș. În plus, Victor Bălășoiu și soția lui dețin o firmă care se ocupă cu producția de cereale. Aceasta a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 600 de mii de lei. Fiul deputatului a mai avut venituri și din creșterea și vânzarea animalelor, de peste 30 de mii de lei. 

Un alt aspect interesant este că nici tatăl și nici fiul nu țin bani în bancă. În declarația de avere dată în 2021, deputatul Bălășoiu a scris că are un cont la CEC, în care ține suma de 1 leu.

Acum, Aurel Bălășoiu este protagonistul unui scandal uriaș, în urma cauza căruia a fost exclus din PSD și riscă chiar să-și piardă postul de parlamentar. El a fost fotografiat în ipostaze intime, în compania unui tânăr. La câteva ore după declanșarea scandalului, Aurel Bălășoiu a negat că ar fi protagonistul respectivelor imagini. Politicianul a precizat că nu-și va da demisia din Parlament, deși și-a pierdut sprijinul politic. 

Mai multe articole despre:
balasoiu scandal avere