MENIU

Ilie Sârbu: Instanța a respins, definitiv, plângerea formulată de Valer Marian împotriva mea

<p>Ilie S&acirc;rbu: Instanța a respins, definitiv, pl&acirc;ngerea formulată de Valer Marian &icirc;mpotriva mea </p>

Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a afirmat, miercuri, că instanța a respins definitiv plângerea penală pe care senatorul Valer Marian a formulat-o împotriva sa și a premierului Victor Ponta pentru "o potențială săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi", informează Agerpres.

"În data de 05.12.2013, senatorul Valer Marian a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică, o plângere penală împotriva mea, în calitate de lider al Grupului Parlamentar PSD din Senat, și a domnului Victor Ponta, în calitate de președinte al PSD, pentru o potențială săvârșire a infracțiunii de abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi. (...) În urmă cu câteva săptămâni am fost înștiințat că instanța a respins, definitiv, plângerea formulată de petentul Valer Marian și că este obligat la plata a 200 de lei cheltuieli judiciare", a afirmat liderul senatorilor PSD, potrivit unui comunicat de presă al PSD, transmis Agerpres.

Ilie Sârbu reamintește, totodată, faptul că, în luna martie a anului în curs, instanța a hotărât clasarea cauzei, "cu motivarea că s-a constatat că faptele nu există".

"Desigur, senatorul Valer Marian a depus plângere împotriva soluției dispuse în acest dosar care, așa cum era de așteptat, a fost respinsă ca nefondată. În luna iulie a.c., nemulțumit de rezultat, senatorul depune plângere și împotriva acestei ordonanțe de respingere", adaugă senatorul social-democrat, precizând că a ales să comunice opiniei publice "toate aceste lucruri" în speranța că, pe viitor, vor putea fi evitate "astfel de excese și abuzuri în comunicarea politică".

 

Mai multe pe Agerpres.