MENIU

Hoandră, după ce PSD-ALDE l-au propus pe Grindeanu: E un pas către pace gestul lui Dragnea

Jurnalistul Realitatea TV Octavian Hoandră a explicat, la Realitatea TV, că vede în propunerea PSD-ALDE "un gest de pace din partea lui Liviu Dragnea", explicând şi că, din perspectiva sa, preşedintele Iohannis este "un om de onoare, care îşi respectă ideile în care crede".

Octavian Hoandră a comentat, la Realitatea TV, noua propunere a PSD-ALDE pentru postul de premier în persoana lui Sorin Grindeanu. Astfel, jurnalistul susţine că nu poate fi anticipat răspunsul pe care îl va da preşedintele Klaus Iohannis, dar că interpretează gestul lui Liviu Dragnea ca pe "un pas către pace".

"Mie mi se pare o propunere foarte inteligentă, ca şi doamna Shhaideh, fără niciun fel de umbră. Este un om din Timişoara, profesionist...Aş vrea să ridic discuţia la nivelul tematic...am auzit cu toţii, când a fost întrebat despre suspendare Liviu Dragnea, spunând, citez din memorie "că şi acum domnul Iohannis e pasibil de suspendare". Înţelegem că deşi au avut posibilitatea acestui gest, au decis să nu îl facă şi să lase România să se dezvolte. Nu văd decât un pas către pace în gestul dl. Dragnea", a spus jurnalistul Realitatea TV.

Hoandră s-a declarat uimit de ameninţările cu moartea la adresa familiei Shhaideh. "M-a uimit ce a spus dl Dragnea despre ameninţările cu moartea la adresa familiei Shhaideh. Dacă la aşa ură s-a ajuns, nu mai suntem un popor normal. E prea mult, politica se face la un anumit nivel. Am avut un nivel în care oamenii politici se întâlneau la Capşa, făceau calambururi şi apoi îşi disputau ideile în Parlament. Am ajuns aici la o ură fizică, la eliminarea fizică a adversarului...din momentul în care Băsescu a ajuns preşedinte au ajuns ura şi desfiinţarea fizică în politica românească. Ajungem la destine pierdute, la familii dezbinate, la oameni care îşi pierd viaţa pentru o miză politică".

Realizatorul Tv a explicat cum vede decizia preşedintelui Iohannis :"Dl. Iohannis e un om de onoare şi care îşi respectă ideile în care crede. Încerc să văd în el acum un om care trebuie să apere onoarea pierdută a unui stat. E ultimul care trebuie să ţină un steag căzut..e un om care crede în idei şi merge până la capăt. Pentru domnia sa, înfrângerea PNL....a lovit dur...e un luptător care luptă până la capăt. Nu ştiu ce va face, dar pacea e cel mai bun lucru şi ar fi benefic pentru România". 

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis Octavian Hoandră Sorin Grindeanu