MENIU

Haşotti: Alegerile anticipate nu pot avea loc. Negociem intens formarea altei majorități

<p>Haşotti: Alegerile anticipate nu pot avea loc. Negociem intens formarea altei majorități&nbsp;</p>

Senatorul PNL, Puiu Haşotti, a declarat, joi, la RFI, că moțiunea de cenzură va fi depusă "în mod obligatoriu", având în vedere "în contextul politic actual", subliniind, însă, că a fost mediatizată prea mult. Pe de altă parte, liberalul este de părere că varianta alegerilor anticipate, avansată inclusiv de unii colegi de partid, nu e o idee bună.

"Noi suntem pregătiţi de guvernare, programul nostru de guvernare este practic gata. Cum se poate ajunge să guvernăm? Fie dacă premierul îşi dă demisia, ceea ce este exclus, fie dacă majoritatea parlamentară se schimbă. Majoritatea parlamentară se schimbă în două feluri: fie un partid are suficient de mulţi parlamentari şi trece de la Putere la Opoziţie şi atunci se schimbă majoritatea parlamentară şi este cazul eternului şi fascinantului UNPR (...), fie prin venirea de parlamentari de la Putere la Opoziţie, într-o manieră hai să spunem negociat om cu om sau bob cu bob şi înţeleg că sunt unii colegi de-ai mei care negociază intens schimbarea majorităţii parlamentare", a declarat Puiu Haşotti. 

În viziunea senatorului liberal, ideea organizării de alegeri parlamentare anticipate nu e una bună. 

"Ce vreau, însă, să risipesc este o declaraţie, sunt declaraţii ale unor oameni politici, colegi, analişti, care vorbesc despre alegeri anticipate, că se poate prelua Puterea în urma unor alegeri anticipate. După părerea mea, alegerile anticipate nu au cum să aibă loc. De ce? Este foarte simplu. În primul rând, sunt foarte mulţi parlamentari, aproape şase sute, care ştiu că în cazul unor alegeri parlamentare, foarte mulţi dintre ei şi de la Putere, mai puţin de la Opoziţie, dar şi de la Opoziţie nu vor mai ajunge în Parlament. Alegerile parlamentare anticipate nu prea stau în cultura noastră politică", a mai spus Puiu Haşotti. 

Mai multe pe RFI.ro.