MENIU

Guvernul Ponta a anunțat noi POMENI electorale, înainte de ALEGERI. Ce pensii cresc

Pensiile vor crește cu 5% din ianuarie 2015, iar indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor fi majorate cu 16%, a declarat luni, la o conferință despre pensiile private, ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunță Agerpres

Majorarea pensiilor va fi mai mare decât cea prevăzută de lege, care vizează o indexare cu rată inflației plus 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie, iar majorarea indemnizațiilor persoanelor cu handicap are în vedere creșterea indicelui prețurilor de consum în ultimii șase ani, când aceste drepturi nu au mai fost majorate, a explicat Rovana Plumb.

"Aplicăm legea. Conform formulei de calcul din lege, pe rata inflației (...) plus 50% din creșterea reală a câștigului mediu salarial brut, iese un procent de majorare de 4,5%. Având în vedere că avem creștere economică, că s-au creat mai multe locuri de muncă, avem 5,3 milioane de asigurați, 5,3 milioane de pensionari, că avem o colectare care ne permite un procent majorat, am anunțat și vom merge cu 5%. Am discutat cu Ministerul Finanțelor, respective cu ministrul de Finanțe și ministrul Bugetului, astfel încât, începând cu ianuarie 2015, să avem o majorare a pensiilor de 5%", a afirmat oficialul Ministerului Muncii.

 

Mai multe pe Agerpres