MENIU

Guvernul continuă negocierile cu FMI, pe tema deficitului bugetar

România continuă negocierile cu Fondul Monetar Internaţional. Este a patra zi de discuţii, iar experţii FMI şi cei ai Guvernului nu au reuşit să ajungă la o concluzie. Departamentul tehnic al Fondului Monetar analizează în detaliu la această oră bugetul de anul viitor al României, anunță Realitatea TV.  

La discuții participă Victor Ponta, Ioana Petrescu și Darius Vâlcov. În cadrul unui interviu acordat realitatea net, premierul dat mai multe dealii despre acordul cu FMI: 

”Cu FMI lucrurile stau în felul următor. Se încheie acordul în 2015, nu mai avem nevoie de un nou acord pentru că chiar suntem o economie mult mai solidă şi fiscal-bugetar stăm foarte bine. Din ce în ce mai mult, poziţiile cele mai dificile, mai rigide, sunt ale Comisiei Europene nu ale FMI. Or Comisia Europeană rămâne după ce nu mai avem acordul, iar ceea ce pe mine mă deranjează şi cred că e o mare slăbiciune a României care poate fi îndreptată din ianuarie este faptul că noi nu avem nicio influenţă pe plan european. Adică Franţa face deficit 4.7, face la anul 4.8. Polonia în faimosul MTO şi-a făcut restructurarea deficitului pe o perioadă mult mai lungă decât România deşi sunt mai puternici economic. Noi nu am existat şi nu existăm nici azi”, a spus premierul.