MENIU

Guvernul a aprobat Strategia pentru Siguranţă Rutieră

Cod rutier

Guvernul vrea să reducă numărul morţilor în accidente rutiere! Strategia pentru Siguranță Rutieră, adoptată astăzi de Executiv, prevede măsuri drastice împotriva şcolilor de şoferi, dar şi pentru conducătorii auto. Pe de altă parte, în Parlament se discută despre creşterea vitezei-limită în localităţi pentru fluidizarea traficului şi pentru a reduce oboseala şoferilor. 

Guvernul ia măsuri pentru ca accidentele rutiere să nu mai facă atât de multe victime. Prin Strategia pentru Siguranţă Rutieră, adoptată astăzi, Executivul vrea să introducă ore de educaţie rutieră în şcoli, dar şi campanii de informare. 
Mai mult, şcolile de şoferi vor putea funcţiona doar dacă mai mult de jumătate dintre cursanţi promovează examenul auto. De altfel, proba practică va fi înregistrată pe camere de luat vederi. 

Nici şoferii nu scapă. Cei care au maşini avariate în urma unor accidente rutiere nu-şi vor mai putea folosi autovehiculul decât după inspecţia tehnică.

La şoferi s-au gândit şi parlamentarii. Patru senatori PSD au depus un proiect de lege prin care vor să crească viteza limită în localităţi de la 50 la 70 de kilometri pe oră. Mai mult, se elimină şi limita maximă de 80 de kilometri pe oră, pe care administraţia locală o poate stabili pe anumite sectoare de drum din localităţi. Motivul, spune senatorul Sorin Bota, şoferii sunt obosiţi şi stresaţi din cauza traficul.

România este pe ultimele locuri când vine vorba despre siguranţa rutieră. Potrivit statisticilor, aproximativ 1.800 de persoane mor în fiecare an, în urma unui accident rutier. Şi mai grav, peste 8.000 de oameni sunt răniţi din aceeaşi cauză. 

Mai multe articole despre:
soferi guvern Codul rutier