MENIU

Grindeanu, după şedinţa comună a Guvernelor României și R. Moldova: Trebuie consecvenţă

Guvernele României şi Republicii Moldova se reunesc joi, la Piatra Neamţ, în şedinţă comună, care va fi urmată de un prânz de lucru la Mănăstirea Agapia. Şedinţa comună a celor două Guverne se desfăşoară şi în contextul marcării, pe 27 martie, a unirii în 1918 a Basarabiei cu România. După şedinţă, Grindeanu a declarat că trebuie să se accelereze procesul de reformă din Republica Moldova, dar și parcursul ei european, precizând că România așteaptă "consecvență și seriozitate".

"Credem că e timpul acțiunilor concrete. Trebuie accelerate procesele de reformă și consolidat pe mai departe parcursul european al Republicii Moldova. România așteaptă din partea Republicii Moldova consecvență și seriozitate. Doar opțiunea europeană poate aduce răspunsuri durabile la așteptările de prosperitate și stabilitate ale cetățenilor din Republica Moldova. Suntem pregătiți să susținem în continuare Republica Moldova pe acest drum", a afirmat Grindeanu, la Piatra Neamț.

El a calificat drept pragmatică întâlnirea dintre cele două Guverne, adăugând că dialogul a fost unul "constructiv".

Şedinţe comune ale celor două Executive au mai avut loc în 2012, la Iaşi şi Bucureşti, şi, de asemenea, în 2015, la Neptun.

Alegerea municipiului Piatra Neamţ pentru desfăşurarea şedinţei comune din acest an a generat controverse.

În răspunsul trimis primarului din Iaşi, premierul Sorin Grindeanu susţine că alegerea municipiului Piatra Neamţ ca loc de desfăşurare pentru şedinţa comună nu trebuie gândită în cheia competiţiei şi că următoarea reuniune de acest gen va avea loc la Iaşi.