MENIU

Guşă: Opţiunea parlamentarilor de la PSD şi ALDE din Ardeal este să treacă de partea lui Grindeanu

Consultantul politic Cozmin Guşă a dezvăluit, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Jocuri de putere de la Realitatea TV, că o mare parte a parlamentarilor PSD, dar şi ALDE, din Ardeal, nu s-au prezentat la şedinţa PSD de marţi seară de la Rin Grand Hotel.

"Ultima informaţie care este foarte importantă pentru emisia noastră este că la celebra întâlnire de seară de la Rin Grand Hotel au lipsit parlamentari de la PSD şi ALDE din Transilvania în mare parte şi, practic, opţiunea celor din Ardeal, în urma trocului cu UDMR este ca mâine să nu voteze sau să treacă total de partea lui Sorin Grindeanu. Asta este informaţia din acest moment. ", a dezvăluit Cozmin Guşă la Realitatea TV. 

Consultantul politic a precizat că informaţia este una certă, iar decizia a fost luată în considerare de parlamentarii PSD din Ardeal în urma emisiunii Jocuri de putere, de luni seară, în care au fost prezentaţi toţi parlamentarii PSD şi ALDE din Ardeal. 

"Ea apare ca o consecinţă firească a treburilor care s-au discutat ieri la Realitatea, la Jocuri de putere aseară. Se pare că pozele arătate pe ecranele televizoarelor aseară ale parlamentarilor din Ardeal au contat, ei s-au gândit foarte bine şi se pare că avem o mică atmosferă de înmormântare. Nu se ştie care va fi decizia în final, dacă va fi amânată moţiunea sau dacă se va merge la moţiune mâine, nu se precizează jocul parlamentar. Însă, în acest moment, în ciuda telefoanelor care se dau în stânga şi-n dreapta pentru a-i aduna, cei din Ardeal refuză să mai discute cu cineva care a pus Ardealul pe masă şi a discutat în acest fel acest troc cu UDMR-ul. Este o informaţie certă, din două surse care nu s-au dus, dar care au avut oameni la întâlnire şi care ne-au explicat că lecţia pe care au primit-o, editorială, prietenească într-un fel, de la noi, de la Realitatea, a contat foarte mult şi şi-au reconsiderat părerea apropo de viitorul lui Liviu Dragnea în fruntea PSD", a explicat Guşă.

Potrivit consultantului politic, "forţa se apropie de 25%, ceea ce nu e puţin lucru având în vedere structura voturilor. În mod efectiv, dacă parlamentarii PSD şi ALDE din Ardeal nu vor vota mâine, moţiunea instituită împotriva propriului Guvern nu va trece şi Grindeanu o să-şi facă un alt Guvern şi sigur, aşa cum noi spuneam la Realitatea TV, probabil că acest congres atât de cerut inclusiv de Grindeanu şi de alţii ai PSD-ului, în care să se discute despre viitorul formaţiunii, în condiţiile în care n-are cine să-l scoată de la putere va fi declanşat în maximum o lună". 

Cozmin Guşă a precizat că această situaţie a fost creată de o strategie foarte proastă a lui Liviu Dragnea.

"Efectul de simbol este important, pentru că aici e o relaţie între români. Toleranţa ardelenilor este mare, nu mai vorbim de toleranţa ardelenilor faţă de maghiari. Iar relaţia noastră a ardelenilor, cei din PSD nu diferă de noi, este că noi iubim şi moldovenii şi regăţenii şi dobrogenii, pe toţi. Dar atunci când ne simţim trădaţi, sigur că lucrul ăsta generează anumite energii şi uite că asta s-a reuşit de ieri până azi dintr-o strategie foarte proastă a lui Liviu Dragnea şi a celor din jurul lui. Practic, la această şedinţă care se dorea triumfalistă de la Rin, prezenţa a fost redusă exact cu acest procent de cca 25%. Arhisuficient ca mâine să nu treacă moţiunea de cenzură a lui Dragnea. Asta este informaţia. Sigur, noaptea e lungă, telefoanele sunt multe, dar acum, când vorbim, asta este situaţia", a conchis Guşă.