MENIU

Guşă: Iohannis a sesizat bătălia internă din Justiţie. Redeschiderea discuţiei, un demers salutar

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, răspunsul oferit de preşedintele Klaus Iohannis jurnaliştilor la o întrebare despre scandalul din Justiţie.

"Klaus Iohannis a dat un răspuns solomonic", consideră consultantul politic. "Nici nu avea cum să facă altfel, nu a ţinut partea nimănui dar a considerat că acest aviz negativ la limită înseamnă de fapt o bătălie internă pe care nu ne putem permite să o tranşăm politic, în condiţiile în care avem totuşi nişte lideri politici ai majorităţii, numărul unu în stat şi numărul doi în stat, care au dosare, susţinuţi politic de alţi colegi cu dosare, şi atunci nu vor putea da o soluţie corectă din punct de vedere politic.

Nu trebuie să lăsăm decizia din Justiţie la latitudinea majorităţii politice pentru că nu ar mai fi o reformă în interesul României", a explicat consultantul politic. 

Acesta a punctat, spunând: "Atunci când modifici legile Justiţiei, trebuie să te gândeşti la contextul în care se află ţara, nu doar de textul legii sau la un sistem făcut după ureche. România se află în plină fază de răzbunare între grupurile mafiote politice care există. Trebuie să avem un sistem de justiţie care să ţină cont de asta şi să nu permită nici excese din partea majorităţii care astăzi, din nefericire, poartă eticheta de "coruptă", dar are legitimitatea votului politic din partea românilor şi nici excesele unor oameni din sistem, de genul procurorul Vargă şi tablourile în pereţi, care probabil şi-a creionat cariera cum să facă mai mulţi bani luând la audieri oameni, pe unii i-a şi şantajat, ca să nu mai vorbim de celebrul procuror Portocală.

Cei din Justiţie trebuie să se gândească şi la situaţia României, nu doar la litera legii. E o ţară care colcăie de corupţie, dar nici nu face nimic companiilor internaţionale care exportă profitul, încalcă legea şi nimeni nu se leagă de ele, vedeţi exemplul Microsoft şi, brusc, a dispărut şi "capitalul naţional": nu înseamnă oamenii de afaceri care au trăit în hoţie cu statul, au devalizat statul român şi acuma fac pe nevinovaţii, dând partea sau comisionul puternicilor politici ai zilei. Aceasta e imaginea pe care trebuie să o aibă cei din sistemul de justiţie, atunci când propun legi, să nu propună poliţie politică, lucruri care ameninţă în mod subiectiv libertatea unora, ci să propună un sistem care să repună onoarea şi dreptatea pe primul plan.

Acest demers de a rediscuta pachetul de legi cu oamenii din sistem este un demers salutar, ca să se ajungă la ceva care să nu ţină de dorinţa majorităţii, majoritatea politică fiind coruptă", a concluzionat Cozmin Guşă, în intervenţia telefonică la Realitatea TV. 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Klaus Iohannis legile Justitiei