MENIU

Gușă: Cele trei episoade care l-au debusolat pe Dragnea și au creat o alonjă pentru Grindeanu

Pierderea mai multor câmpuri externe au generat o situaţie sinucigaşă, de tip kamikaze, a lui Liviu Dragnea, a subliniat Cozmin Gușă, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV. Consultantul politic a prezentat și motivele care l-au adus pe liderul PSD în situaţia de a-şi dinamita propriul guvern. 

Cozmin Guşă a evidențiat că, din punct de vedere al imaginii, atât pe plan intern, cât şi pe plan extern, Sorin Grindeanu stă mai bine decât Liviu Dragnea. 

”Această situație a generat toată această strategie sinucigașă, de tip kamikaze, a unui Liviu Dragnea extrem de speriat. Grindeanu stă mult mai bine decât Dragnea, în plan public. Cred că treburile se vor alege în următoarele trei zile. Vor să ne arate că nu este atât de firav sprijinul parlamentar, politic, pe care Grindeanu îl are în acest moment”, a declarat Cozmin Gușă. 

Declarațiile de joi de la Palatul Cotroceni au consfințit că normalitatea este de partea lui Sorin Grindeanu, a mai precizat consultantul politic.

Premierul Sorin Grindeanu a jucat mereu normalitatea

Cozmin Gușă a prezentat episoadele care i-au destabilizat poziţia liderului PSD în interiorul partidului pe care îl conduce, episoade care, spune el, au creat o alonjă pentu Grindeanu, care a jucat mereu normalitatea.

Primul - legat de relația cu Israel. Nu s-a comentat prea mult că atunci când a fost în Israel a fost văduvit de cea mai importantă întâlnire pe care putea s-o aibă, cu prim-ministrul Netanyahu. Ea n-a mai avut loc pentru că, din neglijența celor din PSD, s-au purtat fel de fel de discuții principiale, mai ales că înainte cu trei zile fuseseră în vizită Firea și Pandele, iar ceea ce au discutat a fost de natură să blocheze întâlnirea dintre Dragnea și Netanyahu”, a explicat consultantul politic.

Când a efectuat vizita și Sorin Grindeanu, a fost primit ca un prim-ministru cu autoritate, ceea ce a generat o mare înfrângere și l-a dovedit un lider nepriceput pe Dragnea, subliniază Cozmin Gușă.

Lauda lui Dragnea privind relațiile cu administrația Trump, anulată de vizita lui Iohannis în SUA

Al doilea episod este legat de SUA, legătură cu care Dragnea se împăuna după episodul din restaurant, lucru pe care l-a colportat în partid aproape săptămânal, spunând că are o relație foarte bună cu administrația Trump, lucru anulat prin vizita teribilă a lui Iohannis și prin chimia relației dintre Iohannis și Trump”, a declarat Cozmin Gușă.

Consultantul politic este de părere că toate aceste episoade l-au speriat și l-au făcut să intre într-o postură sinucigașă pe Dragnea, apropos de discuțiile de miercuri, prin care i s-a reproșat ”pe față” lui Grindeanu că n-a intensificat soluții de colaborare economică cu Rusia.

”Nu sunt lucruri de refuzat, dar să-i reproșezi asta te arată ca victimă a unui lobby de tip rusesc în afara parteneriatelor strategice pe care le ai. Există îngrijorare la ambasada SUA, la cea a Franței. Îngrijorarea a fost concretizată miercuri seară, când oamenii se întrebau care mai este orientarea majorității sub Liviu Dragnea. Nu și-a pus nicio problemă Dragnea ce facem cu soldații români în NATO”, a mai precizat Cozmin Gușă.

Ultima şi poate cea mai importantă luptă pe plan extern care a fost pierdută de Dragnea a fost prezentată în exclusivitate la Realitatea TV.

Din sursele presei franceze, Realitatea TV a obținut informația că Franța, prin vocea prim-ministrului francez, și-a exprimat sprijinul pentru Grindeanu și pentru continuarea unei guvernări de tip euroatlantic stabile în România, ceea ce, spune consultantul politic, este ca o lovitură de măciucă, pentru că este vorba chiar de vocea cea mai importantă a UE, dintr-un loc unde Grindeanu a fost în vizită săptămâna trecută.

”Toate acestea arată ceva. Atitudinea celor din PSD, din CEx, care-și închipuie că reprezintă partidul este una flască, neagreată de partenerii noștri externi. Nu este agreată nici de către președintele Iohannis. Ne așteptăm ca cei care nu se pricep la politică și care portează instabilitate - echipa lui Dragnea - să fie negați de către o realitate normalizată a României, de către partenerii externi, într-un context care nouă ne este extrem de favorabil astăzi”, a mai precizat Cozmin Gușă.