MENIU

Grindeanu: Dragnea mi-a promis miniștri competenți. I-am acceptat. Acum aflu că nu erau buni

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, înainte de votul pe moțiune, în fața parlamentarilor, că a acceptat propunerea lui Liviu Dragnea de a fi șef al Executivului pentru că liderul PSD i-a promis că-i este prieten și că-i va da miniștri competenți. ”Nu înțeleg acest scandal, de ce ne aflăm aici. Cred că nici românii nu-l înțeleg”, a mai afirmat prim-ministrul.

În decembrie 2016, chiar și după ce PSD a câștigat alegerile cu un scor istoric, urmăream cu toții cum Klaus Iohannis, conform Constituției, numește sau nu un premier PSD, a declarat Sorin Grindeanu, adăugând că rima opțiune, Sevil Shhaideh, a fost respinsă și acest lucru a durat două săptămâni, timp în care România a stat fără buget și în incertidudine.

”Dragnea m-a rugat să fiu premier. Primul răspuns a fost 'Nu'. Câștigasem alegerile în Timiș, eram pentru prima dată președine de CJ, aveam planuri clare, iar familia mea stă în Timișoara. Colegi din PSD au insistat să accept, pentru stabilitatea României, pentru PSD, că sunt onest și muncitor. Pentru că Liviu Dragnea mi-a promis că este prietenul meu, că ma va susține”, a afirmat prim-ministrul.

Grindeanu a subliniat că a acceptat miniștrii pe care i-a propus Liviu Dragnea.

”La nici șase luni, aflu că Guvernul nu prea-și face treaba, că ministrii sunt buni, dar nu prea, că țara nu e brusc în Vest, și totul se baza pe o analiză pe care n-a văzut-o nimeni înainte la partid, o analiză despre care tot mai multi colegi spun ca nu e corectă, că e făcută de un singur om și nu a trecut prin nicio structură a PSD”, a mai declarat Grindeanu.

La finalul lunii mai, a mai precizat premierul, Liviu Dragnea spunea că-l mulțumesc toate ministerele.

”În același timp, auzeam că trebuie să facem o analiză aprofundată, că trebuie să facem remaniere. O parte dintre colegii miniștri mi-au spus că resimt această presiune și că oamenii din ministere nu mai înțeleg ce să creadă. Nu inteleg de ce suntem azi aici în Parlament. Nici românii cred că nu înțeleg asta”, a afirmat prim-ministrul.

Miercuri se dezbate, de fapt, dacă PSD vrea să-și dea singur jos propriul Guvern, a precizat Grindeanu, arătându-se convins că după vot PSD nu se va rupe. 

”Dragi colegi, trebuie să fiți pe deplin conștienți că fiecare bilă pe care o veți introduce poate să-l lase pe Iohannis să decidă iar și să declanșeze o criză fără precedent. Ce credeți că se va întâmpla dacă veți vota așa cum este normal, împotriva moțiunii? O să vă dea pe toți cei 50 afară? Nu cred”, a mai declarat prim-ministrul. 

Grindeanu a precizat, la final, că nu a negociat cu absolut nimeni și că nu a intrat în negocieri împotriva interesului României.

"Ce luptă a avut Liviu Dragnea cu Sistemul în aceste luni, în afară de celebra OUG 13? A jucat cineva de-aici tenis cu Sistemul? A mângâiat cineva ghipsul Sistemului ca să scape de dosare?", a afirmat Grindeanu, făcând referire la informația apărută în ”Evenimentul Zilei”, potrivit căreia lierul PSD ar fi mers la partide de tenis cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea.

Dacă există încredere, să se voteze la vedere, a mai îndemnat premierul. ”De ce n-aveți încredere de vot secret?! Ia să faceți vot secret dacă există o așa încredere. Sper ca PSD să rămână la guvernare”, a declarat acesta.