MENIU

Grindeanu, despre deficitul de 3%: E dramatic pentru noi! Anul 2016 nu a ieșit în evidență cu nimic

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că este dramatic pentru România că în anul 2016 deficitul bugetar a fost de peste 3%, în condițiile în care nu s-au făcut investiții, nu s-au mărit salarii și nici nu au crescut pensiile. 

Un număr de patru state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, au avut un deficit guvernamental egal sau mai mare de 3% din PIB, potrivit unei estimări preliminare publicate luni de Eurostat.

"Am primit și eu aseară această informație, astăzi o să primesc detalii. Ceea ce este clar este ca avem acest deficit pe anul 2016 la 3% sau depășind un pic 3%, în condițiile în care anul trecut nu s-au făcut mari investiții, nu putem vorbi de creșteri de salarii și de pensii, ba chiar ascultăm cu toții povețe și sfaturi din partea acelora pe care i-am tot numit apostoli ai austerității, care ne spuneau cum o să depășim deficitul bugetar", a spus Grindeanu.

Premierul a susținut că, astfel, România este pusă într-o situație dramatică: "Iată că dânșii ne-au adus în această situație anul trecut, din păcate. Să vedem, o să avem discuții cu cei de la Comisia Europeană. Este dramatic pentru noi, mai ales din punctul de vedere al faptului că anul 2016 nu a ieșit în evidență decât cu 0".

 

 

Mai multe articole despre:
România premier deficit Sorin Grindeanu