MENIU

Grindeanu, avizat pentru şefia ANCOM. PNL: "Să nu vă închideţi în sediu, cum v-aţi închis în Guvern"

Sorin Grindeanu a fost avizat pozitiv în comisii pentru funcţia de preşedinte ANCOM. Acesta a spus la ieşirea de la audieri, că el nu face acum parte din niciun partid politic, este apolitic, şi niciodată nu s-a simţit o unealtă, făcând referire la spusesle lui Liviu Dragnea, după ce cabinetul Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenuzură. 

Grindeanu a mai afirmat că a avut o discuţie cu Liviu Dragnea despre propunerea sa pentru şefia ANCOM şi a menţionat că în prezent este exclus din PSD, dar are o relaţie foarte bună cu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose. În timpul audierilor, fostul ministru a spus că ANCOM trebuie să revină la normalitate.

Cum a decurs şedinţa

Încă din debutul şedinţei, preşedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzaţiile aduse de social-democraţi atunci când l-au dat jos de la şefia Guvernului.

”Nu se poate ca preşedintele ANCOM să fie manevrat de forţe obscure”, a spus Zamfir, precizând că nu face decât să citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu.

”Nu are de ce să-mi fie ruşine”, a replicat fostul prim-ministru, precizând că în prezent el nu mai este membru de partid după ce a fost exclus de PSD.

Contrele dintre Sorin Grindeanu şi parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor. Senatorul PNL Florin Cîţu i-a amintit fostului premier că, după demiterea din funcţia de şef al Guvernului şi după excluderea din PSD, a declarat că va rămâne pesedist pe viaţă.

”Am spus că principala mea dorinţă e să rămân în PSD, dar eu în acest moment sunt exclus. Dacă cumva voi deveni preşedintele ANCOM, contestaţia mea la excludere (din PSD - n. red.) nu mai are rost. Eu în acest moment sunt apolitic”, a replicat Grindeanu.

”Aţi spus public că v-a lipsit pupincurismul pentru a rămâne în funcţie. E o întrebare retorică, pentru că azi sunteţi aici pus tot de PSD”, a mai spus Florin Cîţu.

”L-aş completa pe domnul Cîţu: acea declaraţie cu pupincurismul a venit după ce vi s-a propus, înţeleg o funcţie, aceea de preşedinte al ASF. Aţi refuzat-o pe aia de la ASF”, a spus şi senatorul PNL Daniel Zamfir. ”Am refuzat-o pentru că nu sunt finanţist. Eu am terminat informatica, am fost şi ministrul Comunicaţiilor şi ăsta este domeniul în care mi-am făcut şcoala”, a replicat Grindeanu.