MENIU

Gorghiu: "Predoiu nu vrea să fie candidat la Primăria Capitalei. Avem multe variante"

Alina Gorghiu a declarat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareş Bogdan, că PNL are, în momentul de faţă, mai multe variante de candidaţi pentru Primăria Capitalei. Printre aceştia nu se află, însă, nici ea, nici Cătălin Predoiu.

"Avem foarte multe variante care ar putea să intre ca şi candidaţi într-un sondaj de opinie. Cătălin Predoiu nu vrea să fie candidat la Primăria Capitalei. Dar, sondajul de opinie a arătat: s-a cam decantat opţiunile electoratului liberal pentru cei înscrişi în sondaj. Miercuri (9 decembrie, n. red) va avea loc o şedinţă la Capitală, în structura de Bucureşti, pentru a ni se face o propunere, în februarie vom face un nou sondaj amplu pe tot Bucureştiul să vedem cum se aranjează lucrurile. Nu sunt foarte mulţumită de variantele de la sectoare. Nu spun de toate, dar nici nu vreau să dau exemple, pentru că nu sunt toate câştigătoare în acest moment", a declarat Alina Gorghiu la Realitatea TV.

"Nu vreau să duc în drizoriu competiţia pe Bucureşti, limitând-o la criteriul genului. Dar am să vă spun că pe drepata a fost întotdeauna aşa scena politică. Bănuiesc că nu este o surpriză pentru nimeni că dreapta este cea fărâmiţată şi întotdeaua pe dreapta au existat mişcări du-te vino şi fuziuni şi împărţeli şi răfuieli. Dar la final concluzia este una singură: singurul partid de dreapta din România, care poate să coaguleze şi să dea primarul Capitalei e PNL. Primăria Capitalei va fi câştigată de dreapta, adică de PNL. Avem cadidaţi buni. La Consiliul Naţional vom face această propunere. Nu vreau să mă pronunţ înainte, nici nu ar fi normal. Eu ştiu că în general preşedinţii de partid îşi anunţă hotărârile partidului înainte ca ele să fie luate în forul democratic al partidului... Dar la Consiliul Naţional va fi o propunere de validare a unuia dintre cei sondaţi", a completat co-preşedintele PNL.

În plus, Alina Gorgiu s-a arătat extrem de încrezătoare că fotoliul de primar al Capitalei va fi ocupat de un candidat al PNL.

"O să câştigăm, dar nu mă credeţi acum. Eu vă spun aşa: nimeni nu trebuie să se teamă de competiţie în PNL. Nu s-a temut nimeni, nici eu, nici un coleg de-al meu nu se va teme de competiţie. Teama mea sau rezerva mea, pe care am eliminat-o prin această propunere de criterii de integritate, este că nu vin cu o ofertă care să fie apreciată de electorat. Nu am de ce să mă tem. Dacă eu vin cu un cadidat care este integru, care îndeplineşte criteriile de profesionalism, care în sondajele de opinie stă bine, cu un vot politic pe care PNL îl are în Bucureşti... Şi e primul! Nu mă culc nici pe urechea stângă, nici pe urechea dreaptă. Dar sunt premisele care îţi dau ţie - nu confortul, că nu am confort... până nu văd rezultatele nu o să am linişte -, dar îmi generează premisele să cred că suntem în direcţia bună. De multă vreme PNL nu a mai avut o aşa oferă pentru Capitală la nivel de principiu. Resursele, până în ultima zi, pot fi căutate şi oferite publicului pentru a fi votate. De ce ne grăbim dacă nu am găsit candidatul ideal?".

"Eu nu vreau să candidez la Primăria Generelă. E o funcţie de foarte mare responsabilitate, m-aş înhăma la orice responsabilitate pentru PNL, dar cred că sunt colegi, pe care îi cunosc deja, care au toate abilităţile, toată pregătirea, competenţa pentru a gestiona această funcţie. Moştenirea e absolut revoltătoare la Primăria Capitalei. Acolo trebuie pusă o bombă şi...", a completat Gorghiu.

În final, Alina Gorghiu a dat asigurări că "până vineri ( 11 decembrie, n, red) vom şti" care este candidatul PNL pentru funcţia de edil al Capitalei.