MENIU

Gorghiu explică de ce liberalii s-au răzgândit în privința Codului Fiscal

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marți seară, în cadrul unei emisiuni televizate, că liberalii, care au votat inițial, în Parlament, Codul Fiscal, s-au răzgândit ulterior din cauza crizei din Grecia și a proiectului salarizării, din sectorul bugetar, care au intervenit după acel moment. Pe de altă parte, Gorghiu nu a specificat, clar, dacă liberalii vor vota sau nu Codul Fiscal, în sesiunea extraordinară a Parlamentului, care va fi convocată în această vară, precizând că a înțeles că "domnul Dragnea e disponibil" pentru un dialog pe această temă.

"Vă spun în secunda în care vom reuși să ne vedem în formula extinsă. PSD nu a spus nu propunerii noastre de a face un dialog constructiv pe tema problemelor legate de fiscalitate", a spus Gorghiu. 

Copreședintele PNL a făcut din nou apel la "prudență, rațiune și dialog" în ceea ce privește Codul Fiscal și a invocat criza din Grecia și proiectul legii salarizarii din sectorul bugetar drept motive pentru răzgândirea liberalilor, în privința actului normativ.

Pe de altă parte, Gorghiu a afirmat că Victor Ponta "în curând pierde și Guvernul", după ce a fost izolat la Palatul Victoria, și și-a exprimat speranța că liberalii vor avea succes cu moțiunea de cenzură, din această toamnă.

"Victor Ponta mai este la Palatul Victoria pentru că Liviu Dragnea se întâmplă să nu își fi făcut toate jocurile în interiorul PSD", a susținut Alina Gorghiu.

Gorghiu: Ponta și Antonescu au avut de pierdut în urma ruperii USL

 

Luni, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că partidul nu respinge niciun fel de discuție, cu niciun partener, potrivit Mediafax.

"Din pacate, de-a lungul anilor, PSD a pierdut foarte multe ocazii in care putea sa gestioneze sau sa-si construiasca bune relatii cu institutiile statului cat si cu parteneri si colegi din Parlament. Este mult mai important sa nu exista disputa politica. Orice dialog politic, daca este animant de bunacredinta si in urma caruia apar masuri bune pentru cetateni, este binevenit. PSD nu respinge niciun fel de propunere de discutie cu niciun partener, daca aceasta propunere nu este facuta numai pentru imagine si se are in vedere lucruri bune pentru cetateni", a spus Dragnea, întrebat in legatura cu propunerea PNL de dialog pe Codul Fiscal.

Dragnea a precizat, însă, că nu este sigur dacă cei de la PNL vor cu adevărat un dialog cu PSD, arătând că atunci când se vor hotărî, PSD răspunde la orice fel de astfel de inițiativă.

"Nu sunt sigur dacă cei de la PNL ar vrea să facă cu adevărat acest lucru. Am auzit de la unul dintre cei care conduc acest partid că vor un acord, de la alții am înțeles că nu vor să colaboreze cu noi. Când o să se hotărească și o să aibă o linie foarte clară, noi suntem aici, suntem în acest sediu și răspundem la orice fel de astfel de inițiativă", a adaugat Dragnea.

Mai multe articole despre:
PNL PSD Codul Fiscal Liviu Dragnea Alina Gorghiu