MENIU

Gorghiu, după discuţiile cu Nuland: PNL și-a declarat sprijinul pentru lupta împotriva corupției

<p>Gorghiu, după discuţiile cu Nuland: PNL și-a declarat sprijinul pentru lupta &icirc;mpotriva corupției</p>

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a susţinut, miercuri, în urma întâlnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, că liberalii şi-au declarat angajamentul pentru sprijinirea luptei împotriva corupţiei, prin modificarea legislaţiei electorale şi a procedurilor parlamentare, informează Mediafax. 

”Cu ocazia acestor discuţii, am susţinut întărirea Parteneriatului Strategic cu SUA, care să se materializeze prin extinderea colaborării nu doar în planul securităţii, ci şi în plan economic, comercial şi cultural. Suntem conştienţi că lărgirea domeniilor de colaborare depinde în mare parte de rezolvarea problemelor de integritate şi de corupţie, iar PNL este determinat să contribuie efectiv la soluţii care să consolideze democraţia şi statul de drept”, a susţinut Gorghiu, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Liderul PNL a mentionat, totodată, că ”Partidul Naţional Liberal va veghea, ca şi până acum, ca legislaţia anticorupţie să fie respectată, pentru a nu se mai repeta episoade similare legii amnistiei şi graţierii”.

”Cu atât mai mult cu cât ştim că sunt depuse două iniţiative legislative pe această temă, le vom solicita colegilor din celelalte formaţiuni politice respingerea lor în Parlament în cel mai scurt timp”, a mai spus Gorghiu.

De asemenea, copreședintele PNL a afirmat că, în cadrul discuţiilor, a menţionat şi un alt obiectiv al PNL, ”anume reforma clasei politice, care trebuie să pornească de la regândirea sistemului de finanţare a partidelor în alegeri, pentru a combate corupţia”.

 

Mai multe pe Mediafax.