MENIU

Gorghiu, despre menținerea MCV: Vina aparține unei majorități parlamentare ostile justiției

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, susține, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook, că vina pentru menținerea raportului MCV, în cazul României, aparține "unei majorități parlamentare duplicitare sau de-a dreptul ostile justiției, construite în jurul PSD".

"Justiția din România primește o notă bună din partea Comisiei Europene, prin raportul MCV dat publicității astăzi. În ciuda performanțelor constante ale justiței, nu avem încă o perspectivă a finalizării acestei monitorizări. Vina nu aparține nicidecum sistemului judiciar, ci unei majorități parlamentare duplicitare sau de-a dreptul ostile justiției, construite în jurul PSD.

Încă o dată, criticile din raport fac referire la refuzul Parlamentului de a încuviința cererile de ridicare a imunității parlamentare. E nedrept ca România să rămână sub această monitorizare pentru că PSD neagă principiul egalității în fața legii.

Poziția PNL este clară: întotdeauna votăm la vedere pentru aprobarea cererilor de ridicare a imunității", scrie Alina Gorghiu, în cadrul unei postări pe contul său de Facebook.