MENIU

Gorghiu, despre legea prevenţiei: "Exemplul femeii cu cancer mamar, nefericit. Altul e textul legii"

Alina Gorghiu revine cu noi precizări despre legea prevenţiei. Astfel, aceasta a precizat că exemplul femeii care a refuzat o mamografie şi care va fi nevoită să suporte o parte din cheltuielile pentru tratamentul de cancer este un exemplu nefericit, întrucât textul legii spune "altceva" .

"Dacă sistemul e nepregătit, asta însemană că trebuie să-l lăsam așa? S-au primit critici, sfaturi, încurajări. O inițiativă a PSD pune eticheta ”Gorghiu”, dar a fost votată de 126 de parlamentari. O s-o discutăm azi în amănunt, apoi voi ieși cu declarații. Va avea loc dezbatere cu Asociaţiile pacientilor, vor fi aduse imbunatăţiri. Prevederile legii sunt eminamente pozitive, indiferent ce spune domnul Zgonea care are insomnii.. Să nu imi spuneti ca in România nu vrea cineva analize gratuite, făcute pentru prevenția unor boli. Acum dacă vă duceți să faceți aceste analize plătiți o grămadă de bani (...)", a spus Gorghiu.

Acesta a răspuns și acuzațiilor conform cărora legea ar obliga oamenii să-și plătească tartamentele dacă anterior nu au dorit să-și facă analizele.

”E o dezinformare că plata aceasta va trebui făcută dacă nu faci analize înainte. Una este expunerea de motive, unde a fost dat un exemplu poate nefericit, și altul e textul legii. Am discutat cu colegii mei, cu medicii și cu asociațiile care au fost suport la elaborarea legii. Dacă în urma dezbaterilor va reieși că nu este cazul să introducem niciun fel de sancțiuni, evident că așa va fi. Toată lumea s-a concentrat pe exemplul care nu reprezintă nimic ca valoare juridică, spre deosebire de lege.