MENIU

Gorghiu despre fuziunea PLR-PC: Unii care o fac ar trebui să accepte apusul carierei politice

Gorghiu despre fuziunea PLR-PC: Unii care o fac ar trebui să accepte apusul carierei politice

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Sibiu, că unii din cei care au realizat vineri fuziunea dintre PLR și PC "ar trebui să accepte apusul carierei politice".

"Sunt absolut convinsă că cetățenii din România știu care este singurul proiect de dreapta viabil, legitim și mai mult de atât nu are sens să comentez. Este opțiunea fiecăruia să își facă destinul politic cum crede, eu cred însă că unii din cei care fac astăzi fuziunea ar trebui să accepte apusul carierei politice", a afirmat Alina Gorghiu.

Aceasta a lăsat să se înțeleagă că nu știa de această fuziune, motiv pentru care i-a întrebat inițial pe jurnaliști dacă "astăzi are loc mărețul eveniment". "Astăzi are loc mărețul eveniment? Doar că nu știam când are loc evenimentul cu fuziunea, de aceea vă întrebam, așa de important în opinia PNL de vedere este", a spus Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL anunță că această fuziune nu schimbă cu nimic strategia de campanie a PNL, ea numindu-i pe cei de la PLR și PC "sateliții PSD-ului". "Strategia noastră de campanie nu este deloc legată nici de ALDE, nici de PSD, nici de sateliții PSD-ului cum este PLR-ul, cum este PC-ul", a adăugat Alina Gorghiu.

Ea se va afla vineri și sâmbătă în județul Sibiu, alături de lideri ai liberalilor din regiune. Vineri aceasta participă la Colegiul Director Județean al PNL Sibiu, iar sâmbătă va avea o ședință regională pentru pregătirea campaniilor de anul viitor.

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formațiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel național, denumirea de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), iar sigla acestuia este "o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete".

Potrivit protocolului semnat, alegerile în cadrul ALDE, la nivel local și național, se vor putea desfășura, pe baza Statutului ALDE, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Sursa: agerpres.ro

Mai multe articole despre:
PNL Sibiu Alina Gorghiu