MENIU

GFR, în replică la declaraţiile lui Şova: Nu există motive de anulare a licitaţiei la CE Olteania

GFR, în replică la declaraţiile lui Şova: Nu există motive de anulare a licitaţiei la CE Olteania

GFR susţine că nu există motive pentru anularea licitaţiei organizate de Complexul Energetic Oltenia pentru transportul cărbunelui, unde a concurat alături de CFR Marfă, iar întârzierea desemnării câştigătorului provoacă "pagube însemnate" producătorului de electricitate.

"Grup Feroviar Român afirmă că nu există niciun motiv pentru anularea procedurii de atribuire a contractului pentru transportul cărbunelui în cadrul licitaţiei organizate de Complexul Energetic Oltenia (CEO). Această licitaţie a fost organizată în mod transparent şi cu respectarea legislaţiei şi reglementărilor din domeniul achiziţiilor, iar contestaţiile venite abia după deschiderea ofertelor financiare nu doresc decât să menţină condiţiile contractuale actuale, provocând pagube însemnate CE Oltenia", se arată într-un comunicat al companiei deţinute de omul de afaceri Gruia Stoica.

Ministrul Transporturilor Dan Şova a depus plângere penală in rem pentru licitaţia de transport al cărbunelui organizată de CE Oltenia, unde diferenţa între preţurile solicitate a fost minimă, şi a declarat că procedura trebuie reluată întrucât au fost depuse doar două oferte.

"Nu se poate declara un câştigător, condiţia din caietul de sarcini era să fie trei oferte, ori au existat numai două. Va trebui s-o reia", a declarat marţi ministrul Transporturilor.

Mai multe articole despre:
guvern ministru Dan Şova GFR