MENIU

Georgia a ales NATO. Ce spune ministrul georgian despre ameninţarea Rusiei

Georgia a ales drumul spre NATO şi Uniunea Europeană, nu spre Rusia. O spune ministrul pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică al Georgiei, David Bakradze, intr-un interviu in excusivitate pentru Realitatea Tv, acordat emisiunii Ambasador Romania, moderata de Alexandru Cumpănaşu.

"Ce vedem acum în Georgia şi în ţările vecine cu noi, printre armeni, azeri, în Rep. Moldova şi Transnistria, în Crimeea, Ucraina, acestea sunt puncte fierbinţi pe care Rusia nu le lasă să se dezvolte. Rusia consideră că trebuie să profite de situaţie, încearcă să îşi impună influenţa într-o ţară sau alta. Organizaţii precum NATO sau U.E. nu se comportă la fel. Este alegerea noastră. Atâta timp cât suntem liberi în alegerile noastre, cât suntem suverani şi independenţi în alegerile noastre. Este alegerea pe care noi am făcut-o. Noi alegem, noi decidem, suntem o ţară independentă", a explicat ministrul.

Ministrul de stat pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică a vorbit şi despre frumuseţiile ţării sale.

David Bakdradze, ministrul de stat pentru Integrare Europeană şi Euro-Atlantică al Georgiei:
"Poți vedea multe locuri magnifice în Georgia. Și asta datorită localizării sale. Este localizată la sud de cei mai înalți munți din lanțul muntos Caucaz, cei mai înalți din Europa, pe coasta Mării Negre, are 22 microclimate pe întreg teritoriul țării, începând cu clima deșertică și terminând cu munții, unde zăpada nu se topește niciodată – pe o porțiune limitată. Are unicitate, ceea ce diferențiază Georgia de orice altă țară, chiar și din regiune.

Într-o singură zi poți face baie în Marea Neagră, în prima parte a zilei, iar în cea de a doua, poți să mergi la schi, într-unul din resorturile de schi din munți. Poți bea un vin cu o tradiție de 8000 de ani".