MENIU

George Simion salută victoria extremei dreapta din Italia - Liderul AUR se înfrățește cu urmașii lui Mussolini

George Simion salută victoria extremei dreapta din Italia

Liderul AUR, George Simion, salută victoria extremei dreapta din Italia. Mai mult, el susține că își dorește ca la viitoarele alegeri partidul său să formeze viitorul Guvern al României.

„Dacă guvernarea Fratelli Italia va fi una de succes, și AUR va primi un balon de oxigen pentru a clama guvernarea viitoare la viitoarele alegeri.

Noi suntem un partid care îmbrățișează aceeași politică ca și Polonia și pe care o anunță și viitoarea guvernare din Italia, o politică proatlantistă, o politică în care dorim o politică a națiuniilor, pe plan regional ne dorim alăturarea de grupul de la Visegrad”, a spus George Simion.

Alegerile din Italia au fost câștigate de alianța Fraţii Italiei condusă de Giorgia Meloni. Extrema dreaptă ajunge la putere cu cea mai mare majoritate după cel de-al Doilea Război Mondial. Giorgia Meloni a obţinut între 22 şi 26% din voturi.

Partenerii săi de coaliţie, Liga de extremă dreapta a lui Matteo Salvini şi partidul conservator Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, au câştigat între 8,5 şi 12,5%, respectiv între 6 şi 8% din voturi, potrivit sondajului Opinio, realizat pentru televiziunea italiană. 

AUR a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că alegerile parlamentare din Italia sunt o lecţie pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi că nicio ameninţare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democraţia, nu poate să se opună voinţei cetăţenilor.

Mai multe articole despre:
simion extrema dreapta italia