MENIU

Geoană, despre scutul antirachetă de la Deveselu: N-am știut să colectăm dividendele economice

Președintele Senatului, Mircea Geoană, este de părere că România ar fi trebuit să fructifice economic amplasarea scutului antirachetă la Deveselu și să profite de relevanța strategică pe care o are țara noastră pentru puterile globale.

Acesta a explicat, la Realitatea TV, că România nu a fost niciodată mai importantă pentru puterile mondiale, cum este astăzi.

"Am fost la această conversație de la început. Alergam prin congresul american cu hărți care descriau exact ceea ce avem astăzi la Deveselu. Ceea ce n-am știut niciodată să facem este să colectăm dividentele economice ale relevanței noastre stategice. România nu a fost niciodată mai importantă pentru Occident, cum este astăzi. Un fel de geografie indispensabilă pentru interesele puterilor globale", a spus Mircea Geoană.

Potrivit președintelui Senatului, România nu colectează dividendele economice ale relevanței noastre strategice din trei motive, dar în primul rând din cauza clientelismului politic.

"Unu, cei care ar trebui să facă treaba asta nu sunt, în clipa de față, în locurile în care ar trbui să fie. Pentru că profesioniștii au fost distrusi de clientelismul politic. Doi, acest nivel mare de corupție din România descurajează investițiile. Trei, nu știm să negociem, pentru că în structurile statului român și-au făcut loc, înlocuindu-i pe cei care sunt de meserie, politruci politici", a conchis Mircea Geoană.

Mai multe articole despre:
Mircea Geoană Preşedintele Senatului Deveselu