MENIU

Geoană: Criza din Ucraina este sacrificată pe altarul procentelor PMP de către Băsescu

Geoană: Criza din Ucraina este sacrificată pe altarul procentelor PMP de către Băsescu

Senatorul PSD Mircea Geoană afirmă că președintele Traian Băsescu "sacrifică" subiectul crizei din Ucraina "pe altarul procentelor PMP", supralicitând tema în ieșirile sale publice.

"Mai nou, constat că terenul intern nu-i mai este suficient președintelui Băsescu pentru eterna ceartă. Astfel, o temă atât de sensibilă pentru securitatea regională și a întregii Europe precum criza din Ucraina este sacrificată pe altarul procentelor PMP.

A supralicita pe tema situației din Ucraina, atunci când la granițele României se întâmplă cea mai gravă criză de securitate din ultimii 20 de ani, mi se pare o abordare lipsită de responsabilitate. În contextul dinamicii delicate din regiune, abordările conflictuale ale liderilor politici din țară, și în special a președintelui, pe tema situației din Ucraina și consecințele pentru România sunt total nepotrivite. Românii vor ca președintele lor să-i ghideze în vremuri tulburi, nu să asmută categorii sociale una împotriva celeilalte. (...)

Măcar la final de mandat și într-o situație de o gravitate fără precedent, președintele trebuie să iasă din maioul de campanie și să îmbrace haina prezidențială", spune Geoană, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.