MENIU

Geoană cere demiterea conducerii ANAF: "Putregai la vârful partidelor și instituțiilor statului"

<p>Mircea Geoană: Fără implicarea femei &icirc;n societate, Rom&acirc;nia poate fi o ţară performantă</p>

Senatorul Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc (PSRO), este de părere că Guvernul și ministrul de Finanțe "trebuie să demită neîntârziat conducerea ANAF, numită pe criterii clientelare".

"Putregai la vârful partidelor și instituțiilor statului. Nu este doar treaba DNA de a desface și distruge firul corupției pe filiera Dragnea-Dlineaschi-Govor. Guvernul și ministrul de Finanțe trebuie să demită neîntârziat conducerea ANAF, ea însăși numită pe criterii clientelare, și să deparaziteze energic structurile centrale și teritoriale de toate numirile făcute politic, indiferent de partid sau lider politic", a scris președintele PSRO pe pagina sa de Facebook.

Mircea Geonă a transmis că demiterea conducerii ANAF ar însemna un test important pentru credibilitatea Guvernului Cioloș.

"ANAF trebuie să devină o instituție de elită a administrației românești, complet depolitizată, profesionistă și meritocratică. Decontaminarea imediată a ANAF de influența nefastă a algoritmului politic reprezintă primul test important pentru credibilitatea noului Guvern, instalat cu un mandat explicit de rupere a cordonului ombilical dintre corupția politică și structurile statului român, principala cauză a corupției, sărăciei și șubrezeniei economice a țării", a mai scris Geoană pe pagina sa de Facebook.