MENIU

Geoană: ANTI-BĂSISMUL nu mai e suficient pentru a duce ţara mai departe

Geoană: ANTI-BĂSISMUL nu mai e suficient pentru a duce ţara mai departe

Mircea Geoană a declarat, în cadrul emisiunii DESCHIDE LUMEA, că "anti-băsismul nu mai este suficient, ca principal ingredient, pentru a duce ţara mai departe".

"Avem în faţă un an extrem de complicat. Este clar că o imensă majoritate a românilor au în continuare o aşteptare de la cei care guvernează ca şi ceea ce s-a făcut pe vremea regimului Băsescu şi a regimului PDL, plus alţii, în vremea lui Băsescu, adevărul să fie adus la suprafaţă. Ceea ce spun eu este că anti-băsismul nu mai este suficient, ca principal ingredient, pentru a duce ţara mai departe. El trebuie dus în continuare. Nu poţi să spui ce s-a întâmplat în anii precedenţi trecem sub tăcere, băgăm la conglator şi e treaba istoricilor să afle. Nu, e treaba noastă, ca oameni politci, care sunt azi la guvernare, să aflăm întregul adevăr despre regimul trecut", a spus Geoană.

Geoană a comentat şi decizia USL de organizare a referendumului pentru validarea Constituţiei modificate simultan cu europarlamentarele din luna mai,

"Anunţul făcut astăzi de Crin Antonescu şi Victor Ponta este o mutare îndrăzneaţă care aduce un lucru pozitiv. Toată discuţia despre ruperea USL-ului, care practic domina agenda publică şi afecta calitatea guvernării, este pusă deoparte măcar pentru câteva luni de zile. În clipa de faţă, există toate condiţiile politice reunite ca această guvernare să meargă bine şi să demonstreze rezultate palpabile pentru cetăţenii României. Astăzi de dimineaţă, după o perioadă extrem de agitată în USL, liderii USL au decis să asigure calmul politic în jurul majorităţii care asigură guvernarea. În clipa de faţă, toate condiţiile politice sunt reunite pentru o guvernare cât mai bună", a mai spus Geoană.

"Mie îmi este teamă ca discuţia despre modificarea Constituţiei să nu fie perceput de cetăţeanul obişnuit al României ca mai degrabă un joc "Constituţie pentru politicieni", cine are mai multă putere, şi nu o Constituţie pentru oameni. Noi, dacă vom reuşi să îi convingem pe români, că această Constituţie modificată nu este pentru acomdoarea intereselor social-democrate şi liberale, ci este vorba despre garantarea, în fapt, a drepturilor cetăţeneşti, extinderea acestora, e o Constituţie pentru o Românie mai bună, atunci avem o şansă să vină lumea la vot", a mai precizat Geoană.