MENIU

Generalul Gabriel Oprea: „România nu este într-o zonă gri, ci face parte din cea mai puternică alianță militară din lume”

Gabriel Oprea

Generalul Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării Naționale și fost ministru al Afacerilor Interne, consideră că România este sub umbrela NATO și că alianța este garanția noastră de securitate.

„Este o situație grea, avem război la graniță. E bine că nu suntem într-o zonă gri, ci suntem membri NATO, cea mai mare alianță militară din lume. Suntem martori la un război hibrid. Reacția NATO, a celor mai puternici oameni din lume, este bună. Se merge pe sancțiuni economice. România are pest 1.500 de kilometri de graniță a Uniunii Europene pe care România îi apără, cred că se va întări flancul de est. Trebuie să fim calmi și vigilenți. Acum, la greu, în Ucraina sunt chemați să-și dea viata militarii și polițiștii. Este momentul ca politicienii să se uite și să dea drepturile militarilor, pentru că aceștia își dau viața pentru țară. Instituțiile statului își vor face datoria, sunt convins. Sunt convins că e bine că un militar este premier. Din păcate, Ucraina este singură, pierde capitala. Asistăm la o mare tragedie care se desfășoară la granițe. Decidenții politici trebuie să știe să vorbească și cu poporul. Nu cred că este întâmplător faptul că Rusia și China și-au dat mâna”, a declarat Gabriel Oprea.