MENIU

Gabriel Oprea, vizat într-un nou dosar - VIDEO

Noi probleme penale pentru Gabriel Oprea. Numele fostului ministru al Internelor apare într-o anchetă desprinsă din cea a lui Neculai Onţanu. Procurorii anticorupţie verifică acum dacă şi Gabriel Oprea a fost implicat în infracţiuni de luare de mită sau spălare de bani legate de tranzacţiile cu terenul de pe malul lacului Tei din Capitală.

În documentul obţinut de Realitatea TV, procurorii asociază numele lui Gabriel Oprea cu verificări pentru luare de mită şi spălare de bani, deci deocamdată dosarul este cercetat în rem, mai precis pentru faptă.

Toată povestea începe când Neculai Onţanu ar fi primit mită două loturi de teren în nordul Capitalei. Unul dintre aceste loturi ar fi ajuns la avocata Loredana Radu, cea care este şi nepoata lui Gabriel Oprea. Aceasta i-ar fi vândut terenul lui Oprea pentru 400.000 de euro. Procurorii sunt însă de părere că aceste tranzacţii ar fi mascat, de fapt, mita ar fi ajuns nu la Onţanu, ci la Gabriel Oprea.

Întrebat despre aceste tranzacţii, la începutul scandalului, Oprea a declarat că tranzacţiile au fost perfect legale şi că nu a fost implicat în nicio afacere ilegală alături de Neculai Onţanu. Deocamdată, Oprea nu are calitatea de învinuit în dosar.

Gabriel Oprea este judecat pentru abuz în serviciu în alte două dosare penale.

 

 
Mai multe articole despre:
dosar penal luare de mită Gabriel Oprea