MENIU

Fostul prefect de Covasna: Știam că într-o zi voi fi demis

<p>Fostul prefect de Covasna: Știam că &icirc;ntr-o zi voi fi demis</p>

Fostul prefect al judeţului Covasna, Marius Popică, schimbat, joi, din funcţie, a declarat că s-a așteptat la demiterea sa, încă din ziua în care a fost numit, în această funcție. Pe de altă parte, Marius Popică consideră că "abordarea legii trebuie schimbată, altfel niciun prefect nu va fi bun", informează Mediafax.

"În ziua în care am fost numit ştiam că într-o zi voi fi demis, întrebarea era când va fi acea zi. Am fost pregătit moral încă de atunci. Consider că mi-am făcut datoria cu bun-simţ, dar probabil de sus lucrurile se văd altfel. Fiecare prefect trebuie să respecte legea, şi cred că abordarea legii trebuie schimbată, altfel niciun prefect nu va fi bun", a declarat, pentru Mediafax, Marius Popică.

Fostul prefect de Covasna a adăugat că se va întoarce la vechiul său loc de muncă, respectiv la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Covasna.

La rândul său, liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat pentru Mediafax, că "Marius Popica este un om bun, care cunoaşte problemele interetnice, un om care nu este interesat de a pune paie pe foc pe relaţiile interetnice". Mai mult, Antal Árpád consideră că schimbarea lui Marius Popică din funcţie nu rezolvă "problema", fiind nevoie de legi clare.

"Noi am spus întotdeauna, nu etnia prefectului ne interesează. Ne interesează ca în această ţară să fie legi care ne acordă acele drepturi de care noi avem nevoie ca să putem trăi ca cetăţeni români, ca cetăţeni europeni de naţionalitate maghiară, cu drepturi depline. Deci, nu prefectul este problema, legile reprezintă problemele, şi rugămintea noastră către cei din Bucureşti este să facă legi bune, şi atunci poate să fie oricine prefect şi în Covasna, şi în Constanţa, dacă sunt legi care permit ca noi, comunitatea maghiară să ne păstrăm şi să ne dezvoltăm identitatea naţională, atunci nu vor fi probleme, şi poate să vină orice prefect, chiar şi unul răutăcios, nu ca domnul Popica, şi oricum nu va avea pârghii să ne provoace", a declarat primarul Antal Árpád.

 

 

Mai multe pe Mediafax.