MENIU

Fostul ministru Darius Vâlcov, dat în urmărie generală de Poliţia Română

Fostul primar și ministru PSD Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce fost căutat de polițiști pentru punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoare într-un dosar pentru trafic de influență, spălare de bani și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată, dar acesta nu a fost găsit. 

Miercuri, pe site-ul Poliției Române, la secțiunea „Persoane urmărite” a fost postată fotografia lui Darius Vâlcov, cu mențiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. 

Profilul de urmărit general oferă și umătoarele detalii despre Darius Vâlcov: „Împotriva celui în cauză Tribunalul București - Sectia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliției.

Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv marți de instanța supremă la șase ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată în mai 2015 și în care fusese condamnat în prima instanță la opt de închisoare.

Vâlcov s-ar afla în Italia, devenită refugiul condamnaților celebri ai României.

Conform unor surse judiciare, Darius Vâlcov nu a fost găsit la adresele la care a fost căutat. El ar fi cerut rezidență în Italia, acolo unde este plecat de mai mult timp.