MENIU

Fost șef al SRI: Am hotărât să-i cerem președintelui să-i retragă Ordinul lui Tokes

Costin Georgescu, fostul şef al Serviciului Român de Informaţii, a explicat, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, că în baza unui nou termen, fixat pentru februarie 2016, consiliul de onoare al ordinului ”Steaua României” a hotărât să-i propună președintelui să ridice această decorație lui Lasko Tokes, decorație pe care a primit-o în decembrie 2009, de la Traian Băsescu.

”Lasko Tokes, un pret al lui Dumneazu. Acest om, la ora actuală, decorat cu ordinul Steaua României, consiliul de onoare al ordinului din care am onoarea să fac parte a hotărât să îi propună preşedintelui să îi ridice această decoraţie, principalul ordin al României", a spus acesta, explicând că preşedintele ţării a spus că nu poate decide retragerea ordinului fără o decizie a instanţie în procesul intentat de avocatul acestuia.

Fostul şef al SRI a mai spus că termenul a fost stabilit la un an jumate, în februarie 2016, şi că în baza lui se poate cere noului preşedinte să îi ridice acest ordin.

"Este o ruşine că acest om să deţină ordinul Steaua României, ordin pe care îl deţin oameni care au luptat pe front, care şi-au dăruit României. Nu este normal ca acest om care înjură România, care face orice împotriva acestei ţări să deţină acest ordin", a completat acesta.

 

 

Mai multe articole despre:
Costin Georgescu fost sef sri lasko tokes