MENIU

Florin Piersic, Stela Popescu și membrii trupei rock Cargo, decoraţi de Klaus Iohannis

<p>Stela Popescu</p>
Cargo, despre victimele din Colectiv: Nu cei de sus i-au omor&acirc;t, ci lucrurile mici pe care le facem

Actorii Florin Piersic şi Stela Popescu și membrii trupei rock Cargo au fost decoraţi de președintele Iohannis. Ceremonia a avut loc astăzi, la Palatul Cotroceni, decretele de decorare fiind deja semnate de către preşedintele României.

Klaus Iohannis a luat cuvântul: Stimata doamna Stela Popescu, stimate domnule Piersic, stimati membri ai trupei Cargo. Va felicit si va multumesc pentru actul artistic şi cultural. Domnule Piersc, sunteti un simbol. Stimati membri ai Trupei Cargo, va cer sa nu ii lasati pe români să le fie dor de cântecele dumneavoastră.

Stela Popescu: Vă multumesc pentru acest dar. Este o dovada a faptului ca timp de 55 de ani nu am muncit degeaba.

Florin Piersic: De cand am intrat la dvs, doamna Delia mi-a spus sa vorbiti 2 minute. V-am cunoscut la Sibiu. Ati venit la mine in cabina si v-am spus ca sunteti primarul Sibiului. Si am spus dar suneti ăl mai aratos primar pe care l-am vazut. Si dvs mi-ati spus: "Si tu ai fi fost un primar bun". Eu am ramas actorul si dvs ati ajuns presedinte. Vreau sa va spun ca eu va socotesc apropiat nu doar de mine, ci de poporul acesta. Eu sunt cel acre oricandf am sa doresc ca Romani sa fie sus, sa ne aratati cat de tare o iubiti. Ati fost in Ţara Sfanta, trebuia sa ma luati cu dvs, sunt un foarte bun ghid. M-am emotionat. Trebuie sa ii iubiti pe toti colegii. Sa va dea Dumenzeu sanatate.

UPDATE 17.05 . Florin Piersic şi Stela Popescu l-au îmbrăţişat pe preşedintele Iohannis, în momentul în care le-a înmânat decoraţiile.

Decoraţia cea mai înaltă o va primi Florin Piersic, anume Ordinul ”Steaua României” în rang de Ofiţer, ”în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi cinematografice şi a tinerelor talente''.

Actriţa Stela Popescu a fost decorată tot cu Ordinul ”Steaua României”, dar în rang de Cavaler, ”pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generaţii de spectatori”.

Componenţii formaţiei Cargo au fost decoraţi printr-un decret din 1 decembrie 2015, cu Ordinul ”Pentru Meritul Cultural”, în rang de Cavaler, ”cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”.

Mai multe articole despre:
null