MENIU

Florin Iordache îl dezamăgeşte pe deputatul mitralieră: "Nu sunt de acord cu pragul de 200 000 euro"

Şeful comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, Florin Iordache, a precizat, în direct la Realitatea Tv, că nici el nu este de acord cu propunerea lui Cătălin Rădulescu, care a propus ca mpragul pentru abuzul în serviciu să fie de 200 000 de euro. 

"Nici eu nu susţin acest prag de 200 000 de euro. Acum toate articolele sunt în dezbatere. Asta nu înseamnă ca daca sunt în dezbatere anumite modificări propuse, le şi modificam. Înţeleg oricum, că şi-a retras această propunere. Eu cred că abuzul in serviciu trebuie redefinit, în funcţie de cele două decizii ale CCR. Noi la partid nu avem o opinie cristalizată şi de aceea avem dezbateri, ca în urma dezbaterilor sa adoptăm cea mai buna formă", a spus Iordache, în exclusivitate la Realitatea Tv.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat joi, pentru Mediafax, că îşi va retrage propunerea legislativă care stabileşte un prag de 200.000 de euro la abuz şi abrogă articolul din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Însă unele prevederi din proiect pot rămâne sub formă de amendamente la Comisia Iordache.

„O să retrag iniţiativa şi o să las numai ca amendamente care se vor discuta la Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lui ianuarie, au fost depuse acum 3 luni ca amendamente în Comisia special privind legile justiţiei. A face acelaşi lucru ca iniţiativă nu îşi mai are sensul, pentru că traseul e foarte lung, ori noi vom discuta Codul penal şi Codul de procedură penală la sfârşitul lunii ianuarie”, a precizat Rădulescu pentru Mediafax.

De asemenea, întrebat dacă susţine abrogarea articolului 299 din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, prevedere care apare în proiectul său, Rădulescu a răspuns că nu, deşi propunerea e scrisă negru pe alb.

„Nu, nu o asum, a apărut acolo şi am văzut-o ulterior, a fost o scăpare. Nu sunt de acord cu ea nici eu. Nu o susţin, aceste iniţiative au fost făcute de foşti procurori, foşti judecători, dar cu unele sunt de acord, cu altele nu. Pe aceasta oricum aş fi retras-o, nu sunt de acord, că până la urmă nu e corect ca unul să folosească funcţia în scop sexual, pentru a pune pe cineva într-o funcţie. Normal că nu sunt de acord. Se poate discuta, să îl clarificăm mai bine. Da, sunt de-acord să fie reglementat şi să fie textul mai bine făcut”, a adăugat deputatul PSD.

Cele două prevederi au fost criticate de mai mulţi colegi social-democraţi, o parte fiind chiar semnatari ai proiectului de lege.