MENIU

Florin Cîțu îi liniștește pe toți pensionarii: „Există bani pentru pensii” - Șeful PNL spune că Turcan a stat degeaba în minister

Florin Cîțu - președintele Senatului

Florin Cîțu - ales marți președintele Senatului spune îi liniștește pe toți pensionarii după scandalul legat de pesnii și spune că există bani.

„Există bani pentru pensii, bineînțeles că există. Avem un proiect de rectificare bugetară, iar deficitul bugetar va fi de 7%, aceasta este varianta pe care o voi accepta. Avem și un proiect de buget pentru anul viitor, cu un deficit de sub 6%”, a spus Florin Cîțu, marți.

Raluca Turcan a stat degeaba în Ministerul Muncii

Florin Cîțu spune că inspecțiile care au loc la 17 ministere nu au nicio legătură cu faptul că Raluca Turcan i-a cerut demisia. „Sunt controale care se fac pe Legea 109. Doamna Turcan nu prea înțelege cum stau lucrurile. Control s-a făcut și la Finanțe și au fost amendați. Au loc la toate ministerele, nu e nicio coincidență", a spus Florin Cîțu.

Ministerul interimar al Muncii a atras atenția că e posibil să existe întârzieri la plata pensiilor. Asta dacă nu vor fi alocați bani până pe 26 noiembrie, adică peste trei zile. Raluca Turcan susține că este nevoie de 2,8 miliarde de lei. Precizările vin după ce ieri, Turcan lansa varianta imposibilității plăților, într-un mesaj adresat premierului Cîțu și colegilor săi din PNL. 

Mai multe articole despre:
florin citu pensii buget