MENIU

Firma care întreține Parcul Tei, contracte cu dedicație de la Primărie de peste 1 mil. de euro

Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 2 atrage atenția opiniei publice asupra jafului, posibilului conflict de interese și trafic de influență de la Administrația Domeniului Public Sector 2 (ADP S2), instituție aflată în subordinea Primăriei Sectorului 2. O serie de fapte și o mulțime de documente preluate și de presă de-a lungul vremii, reprezintă o bază importantă de informații ce ar trebui cercetate de către DNA.

Un raport al Curții de Conturi dezvăluie că 72% dintre contractele încheiate de către ADP sector 2, în perioada 2011-2012, au fost acordate fără licitație, prin achiziție directă. Metodele atribuirii unor contracte către firmele de casă ale lui Onțanu, prin achiziție directă deși, conform legii, era obligatorie organizarea unei licitații, ridică suspiciuni întemeiate, documentate deja care ar trebui să atragă atenția procurorilor.

“Jaful și abuzurile trebuie să înceteze la ADP S2. O parte considerabilă dintre contractele semnate de ADP S2, care are un buget anual în jur de 70 de milioane de RON, sunt încheiate cu firma Geca Impex PM SRL, deținută de către Gelu Palamaru. Acesta deține și restaurantul Casa Comana, aflat în vecinătatea Complexului Turistic Comana, acolo unde opresc și iau masa ‘turiștii’ trimiși în pelerinajele organizate de Primăria Sectorului 2”, spune Dan Cristian Popescu.

Firma Geca Impex PM este responsabilă și de întreținerea și amenajarea Parcului Tei, acolo unde a avut loc tragicul eveniment în care Ionuț Anghel, copilul de doar 4 ani, a fost sfâșiat de câini.

Mai mult, la procesul care a avut loc şi în cadrul căruia au fost acordate despăgubiri de natură materială și morală, în valoare de 2,4 milioane de euro, prin omisiune intenționată, societatea Geca Impex PM nu a fost chemată în garanţie pentru a răspunde în solidar cu ADP Sector 2.

Geca Impex PM a beneficiat doar în 2012 de două contracte cu dedicație care pot face obiectul unei anchete DNA: în regim de urgență, nemotivat, 1 milion de lei, fără licitație, pentru întreținere, reamenajare, plantări în parcuri, scuaruri și platbande și  3.759.500 de lei, într-o licitație cu un singur participant, pentru furnizarea și montarea de mobilier.

Candidatul PNL atrage atenția și asupra faptului că “există suspiciuni rezonabile de fapte de corupție referitor la cele patru persoane din conducerea ADP S2 - anume Cristian Lemnaru, Director General al ADP S2, Negru Daniela, Director Tehnic ADP S2, Răducanu Nuți, Șef Serviciu Licitații ADP S2 și Gușe Luci, șefa spațiilor verzi ADP S2.

Toți cei patru dețin vile impunătoare și neinspirat de identice, construite pe domeniul lui Gelu Palamaru, Resortul Turistic Casa Comană.

Astfel de fapte de corupție, dare și luare de mită și trafic de influență, prevăzute la art. 289-292 din Codul Penal, reprezintă o uzanță pentru administrația ultimilor ani la sectorul 2.

Candidatul PNL solicită autorităților competente să se sesizeze cu privire la cele semnalate mai sus în vederea verificării persoanelor și faptelor și tragerea acestora la răspundere conform legilor în vigoare.

 

Mai multe articole despre:
Dan Cristian Popescu parcul tei