MENIU

Explicația lui Bădălău pentru lipsa de cvorum la rachetele Patriot: Confuzia și poligonul SPP

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a precizat, marţi, că în opinia sa lipsa de cvorum din Comisia de Apărare a Senatului, la discuţiile iniţiale privind proiectul de lege referitor la achiziţia rachetelor Patriot, a fost cauzată de o „confuzie”.

„Am avut o invitaţie transmisă prin domnul senator Brăiloiu Tit şi domnul senator Smarandache şi mai erau câţiva colegi de a merge să vizităm poligonul SPP, la invitaţia domnului general Pahonţu”, a spus Bădălău, care a menţionat că invitaţia nu a fost adresată în scris, el comentând astfel declaraţiile făcute anterior de liderul PSD, Liviu Dragnea, pe această temă.

„Noi am lămurit problema asta şi aici a fost un concurs de evenimente, câteva comisii din greşeală puse în aceeaşi zonă, câteva întâlniri, nu cred că asta a fost cauza principală. S-a creat o confuzie care a dus la anumite zvonuri. Ca membru al Comisiei de apărare vă spun că asta a fost cauza pentru care nu s-a ţinut comisia”, a adăugat Bădălău.

El a menţionat că nu s-a dus să vadă poligonul SPP pentru că a avut o întâlnire cu sindicatele de la MAE privind salariile de veniturile angajaţilor. Întrebat dacă se poate conexa lipsa de cvorum de la Comisia de apărare din Senat cu prezenţa membrilor Comisiei la poligonul SPP, Bădălău a spus că nu crede acest lucru.

„Nu cred, ştiţi foarte bine că eu nu fac speculaţii. Poate să fie o coincidenţă ciudată, aşa cum spune domnul preşedinte Dragnea, dar ca membri ai Comisiei de apărare cu siguranţă că facem aceste vizite la diferitele instituţii cărora noi le aprobăm bugetul. E ceva normal, totuşi”, a spus Bădălău.