MENIU

EXIT POLL Europarlamentare. Klaus Iohannis: În urma acestui rezultat, guvernul PSD trebuie să plece

Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Exit poll europarlamentare. Președintele Klaus Iohannis a salutat votul românilor și a anunțat că, în urma acestui rezultat, guvernul PSD trebuie să plece. 

EXIT POLL Europarlamentare. Președintele Klaus Iohannios cere plecarea guvernului PSD, în urma rezultatului slab obținut de partid la alegerile europarlamentare. 

"La europarlamentare rezultatele reflectă voinţa electoratului. Partidul Naţional Liberal a obţinut un rezultat foarte bun şi îi felicit. USR a obţinut, de asemenea, un rezultat foarte bun - îi felicit şi pe ei! PSD a obţinut un rezultat pe măsura realizărilor din doi ani şi jumătate de guvernare: nimic nu au făcut, nimic nu au primit! Este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD, de la alegerile din decembrie 2016 până astăzi. Şi asta arată cum văd românii această guvernare PSD-istă eşuată. Este clar că acest, cum am mai clasificat, acest accident al democraţiei româneşti, care este guvernarea PSD, trebuie să dispară", a spus Klaus Iohannis, după vot.

"În urma acestui rezultat, Guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate fi interpretat în niciun alt fel", a mai spus Iohannis.

EXIT POLL Europarlamentare 2019. PSD și PNL la egalitate, USR PLUS pe locul 2

Cum arată rezultatele exit-poll:

PSD și PNL, la egalitate. USR PLUS ocupa locul al doilea.

PSD: 25,8%

PNL: 25,8%

USR PLUS: 23,9%

Pro România: 5,7%

UDMR: 5,4%

PMP: 5,2%

ALDE: 4,9%

* rezultatele sunt valabile pentru ora 19:30.

Mai multe articole despre:
PSD exit poll Klaus Iohannis europarlamentare 2019