MENIU

Europarlamentarii PSD au votat împotriva sancționării Poloniei pentru încălcarea statului de drept

Decizie controversată a europarlamentarilor PSD! Aceştia au fost singurii care au votat, în bloc, împotriva unei rezoluţii privind sancţionarea Poloniei, al cărui guvern este acuzat de încălcarea statului de drept.

Rezoluţia a fost puternic susţinută de grupul social democraţilor, grup din care europarlamentarii PSD fac parte.

Uniunea Europeană a lansat o procedură ce ar putea să conducă la o suspendare a drepturilor de vot ale Poloniei în Consiliul UE. Asta, în cazul în care Executivul de la Varşovia nu revine asupra deciziei privind reformarea sistemului judiciar.

Rezolutia, care are ca raportor un europarlamentar din grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European (S&D), Claude Moraes, sustine decizia Comisiei Europene de activare a articolului 7 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene, privind eventuale sanctiuni fata de Polonia, in urma acuzatiilor de incalcare a statului de drept de catre guvernarea din aceasta tara.

Rezolutia, sustinuta puternic de grupul parlamentar S&D din care face parte PSD a fost adoptata, joi, de Parlamentul European cu 422 de voturi pentru si 147 impotriva. Europarlamentarii PSD au facut, insa, nota discordanta in cadrul propriului grup, votand impotriva, dupa cum a confirmat pentru HotNews.ro eurodeputatul PSD Victor Bostinaru, vicepresedinte al grupului S&D.

"A fost o decizie a delegatiei PSD. Atata vreme cat nu vom avea certitudinea ca accesul la spatiul Schengen si suspendarea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) pe Justitie pentru Romania nu devin realitate, delegatia PSD se va opune oricaror pozitii sau masuri care ar putea conduce la accentuarea tratamentelor diferte sau la utilizarea de sanctiuni fata de unele state. Am transmis acest mesaj clar si legitim colegilor nostri" - a declarat, pentru HotNews, Victor Bostinaru.