MENIU

Europarlamentare 2019. Dacian Cioloș, primul atac dur la adresa lui Klaus Iohannis

<p>Dacian Ciolos</p>

Dacian Cioloș, omul care deschide lista USR PLUS la alegerile europarlamentare 2019, a lansat primul atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș l-a atacat dur pe președintele Klaus Iohannis, care este în viziunea sa ”un președinte fără soluții”. Discursul lui Cioloș a fost ținut duminică la Timișoara, unde Alianța USR PLUS și-a lansat candidații la europarlamenare.

”Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a spus Cioloș. ”Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”, a adăugat el.

Cioloș a mai afirmat că nu va mai fi permis persoanelor condamnate să dețină funcții în stat.

Liviu Dragnea lansează o acuzație șocantă către Klaus Iohannis

„Vrem să reformăm statul. Vom începe să îl reformăm imediat cum vom ajunge la guvernare și în Parlament. Vom face o reformă constituțională profundă, care pleacă de la realitățile acestea și care să aibă în vedere și interesul social. Avem o Curte Constituțională politizată. Uitați-vă când săptămâna aceasta Dragnea și-a pus din nou oameni acolo. Vom depolitiza CCR. Vom interzice prin Constituție infractorilor să aibă acces în funcții publice. Fără penali. Trebuie să luăm demnitarilor scutul după care se ascund de justiție, trebuie să dăm posibilitatea confiscării averilor nejustificate și să întoarcem cetățenilor bunăstarea furată de corupți. Fără corupție. Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să specifice mai clar responsabilitatea guvernării”, a mai spus Cioloș.

În urmă cu două zile, PNL se delimita de guvernul Cioloș, acuzând PSD că l-a spijinit și că l-au votat în Parlament, la învestire. Ludovic Orban  mai spus că nu este adevărat că președintele Klaus Iohannis și-ar fi asumat Guvernul Cioloș.

Mai multe articole despre:
Dacian Cioloş Klaus Iohanis