MENIU

EUROPARLAMENTARE 2014: Candidaţii pătaţi pentru Bruxelles

EUROPARLAMENTARE 2014: Candidaţii pătaţi pentru Bruxelles

Sunt certaţi cu legea, dar vor să ne reprezinte în străinătate. Candidaţii pentru Parlamentul European visează la Bruxelles şi Strasbourg, deşi acasă, nu prea au lăsat o impresie bună. Unii dintre ei au fost declaraţi incompatibili, alţii încă aşteaptă decizii ale instanţelor.

PSD o propune pe Ecaterina Andronescu chiar pe al doilea loc elgibil pentru Parlamentul European. Multe nu mai trebuie spuse despre Andronescu. Poate doar faptul că în 2012 a fost declarată incompatibilă, pentru că a ocupat în acelaşi timp funcţiile de rector, senator şi vicepreşedinte PSD. În urmă cu mai puţin de o lună, am mai aflat şi că procurorii DNA cercetează modul în care fostul ministru al Educaţiei a încredinţat, în 2002, fără licitaţie, un contract în baza căruia o firmă privată eliberează toate diplomele şcolare şi universitare.

Liberalii au şi ei motive de ruşine: Ovidiu Silaghi e luat în calcul pe listele pentru europarlamentare, deşi fostul ministru al Transporturilor e urmărit penal pentru trafic de influenţă. DNA acuză că Silaghi ar fi primit 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache pentru a nu rezilia mai multe contracte cu statul. 

Mircea Diaconu ar putea de asemenea să devină candidat, deşi liberalii aşteaptă finalul procesului în care Diaconu a fost declarat incompatibil în perioada în care a ocupat simultan funcţiile de senator şi director al Teatrului Nottara. 

Incompatibil scrie şi în dreptul lui Eduard Hellvig, liberalul care pe lângă funcţia ministerială, a fost şi director la o firmă, cercetător şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Pe liste o sa-l găsim şi pe Remus Cernea, independent, cel care vrea ca delfinii să fie declaraţi persoane non-umane.