MENIU

EUROPARLAMENTARE 2014. Kelemen Hunor: Există și riscul de a ajunge sub pragul de 5%

EUROPARLAMENTARE 2014. Kelemen Hunor: Există și riscul de a ajunge sub pragul de 5%

EUROPARLAMENTARE 2014. Rezultatele din 2012 arată că UDMR poate să atingă pragul electoral de 5%, însă există și riscul ca la europarlamentare acest lucru să nu se realizeze, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureș, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, în raportul politic prezentat în plenul Consiliului Reprezentanților Unionali.

EUROPARLAMENTARE 2014. "În acest an, chiar și rezultatele din 2012 arată că încă putem atinge pragul, 5%, cu toate că există un risc de a ajunge sub acest prag. (...) La 25 mai se vor decide mai multe lucruri decât simpla prezență a lui Winkler sau Sogor în PE, acestea se vor referi la reprezentarea comunității maghiare, la 25 ani, la trecutul și viitor nostru", a spus Kelemen.

El a făcut apel la o mobilizare generală pentru atingerea pragului de 5%, pentru că, în cazul în care deputații maghiari nu vor fi prezenți în Parlamentul European, atunci se va vedea faptul că nu există o comunitate puternică maghiară în Ardeal, iar partidele politice din România vor vedea că maghiarii și UDMR nu sunt puternici.

Politicianul a afirmat că prezența UDMR în Parlamentul European va arăta că maghiarii nu pot fi lăsați deoparte nici la Bruxelles, nici la București, nici la Budapesta.

Potrivit acestuia, UDMR a creat o situație în care la alegerile europarlamentare nu vor concura mai multe formațiuni politice maghiare pentru voturile acestei comunități, UDMR purtând tratative cu Partidul Civic Maghiar, iar Tokes Laszlo a decis că nu va candida pe listele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Lista candidaților pentru europarlamentare urmează să fie aprobată sâmbătă de cei 127 de membri ai CRU prezenți la lucrările de la Târgu Mureș, din totalul de 161.