MENIU

EUROPARLAMENTARE 2014 Băsescu: După europarlamentare, se vor produce reașezări pe scena politică

EUROPARLAMENTARE 2014 Băsescu: După europarlamentare, se vor produce reașezări pe scena politică / Foto: MEDIAFAX

Președintele Traian Băsescu s-a declarat convins că, după alegerile pentru Parlamentul European, se vor produce schimbări pe scena politică și că formațiunile de dreapta ar putea să avanseze un singur candidat la alegerile prezidențiale din România.

Dacă dreapta se va uni după europarlamentare, candidatul acesteia va câștiga alegerile, s-a arătat convins Traian Băsescu, într-un interviu pentru portalul din Republica Moldova Unimedia.

El a mai menționat că România va opta după europarlamentare pentru menținerea portofoliului agriculturii în Comisia Europeană.

În privința Republicii Moldova, Băsescu a menționat necesitatea ca partidele pro-europene să învingă la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului. După aceste alegeri, politicenii de la Chișinău ar trebui să reia discuțiile în privința celei mai bune soluții pentru asigurarea securității, a apreciat șeful statului român, sugerând că o astfel de soluție ar fi aderarea la NATO.

În altă ordine de idei, șeful statului a declarat că în 5-6 ani UE ar putea să nu mai depinde de gazele lichefiate livrate de Rusia.