MENIU

Teodorovici: Sunt de acord cu măriri salariale în tot sectorul bugetar. Luni discutăm cu profesorii

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat în exclusivitate la Realitatea Tv, că este de acord cu majorarea salariilor tuturor bugetarilor, dar trebuie găsite soluţii şi pentru majorarea celor din educaţie. Acesta a afirmat că luni se va discuta cu profesorii, pentru a identifica oportunităţi de finanţare.

"Sunt de acord cu creşteri salariale în tot sectorul bugetar. Se lucrează în paralel şi la legea salarizării. Ne-am gândit ca de săptămâna viitoare vor fi discuţii cu colegii din educaţie, apoi, rând pe rând vom discuta să vedem care este consensul la care ajungem şi cu restul bugetarilor. Trebuie să refacem Codul Fiscal şi in paralel cu acest lucru, discutam cu fiecare sector în parte. Am spus că sunt de acord cu creşterea salariilor medicilor, se poate acoperi creşterea salarială. Când vrei să găseşti o soluţie la probleme, o poţi face, vom găsi o soluţie şi pentru ei. Cu profesorii discutăm luni. Scoatem taxa pe stâlp.(...) Susţin creşterea salariilor medicilor. Încă avem cheltuieli ineficiente. Taxe noi nu vom aplica. Codul îl aprobăm săptămâna viitoare", a declarat Teodorovici, la Realitatea Tv.

Reamintim că în urma consultărilor tehnice pe Codul Fiscal, partidele s-au înţeles asupra reducerii TVA la 20 la sută de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% din 2017, eliminarea taxei de stâlp din 2016, dar şi asupra eliminării supra-accizei la carburant din 2017. Negocierile continuă pe celelalte măsuri fiscale. Codul fiscal a fost trimis de președintele Klaus Iohannis la Parlament pentru reexaminare, iar acest lucru ar urma să se întâmple luni, într-o sesiune extraordinară a Legislativului.

Consens politic între partide, pe reducerea TVA: de la 20% din 2016, la 19% din 2017