MENIU

Eugen Nicolicea a fost audiat la Parchetul General

Deputatul Eugen Nicolicea, ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul, s-a prezentat, marți, la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul președinte Traian Băsescu este cercetat penal pentru șantaj în legătură cu afirmațiile sale la adresa senatorului PSD Gabriela Firea.

La intrare în sediul Parchetului, Eugen Nicolicea a explicat că a fost chemat de procurori în calitate de fost membru al Comisiei Nana. Întrebat de jurnaliști dacă activitatea Comisiei Nana a fost afectată de declarațiile lui Traian Băsescu, Nicolicea a spus: "Nu a fost afectată. Numai că, la acea dată, când au fost făcute afirmațiile lui Traian Băsescu, eu nu mai făceam parte din comisie".

La rândul său, Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea, a declarat că audierea membrilor Comisiei Nana a fost cerută chiar de Traian Băsescu, urmând ca la Parchet să fie chemați mai mulți parlamentari. Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe Traian Băsescu de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'", scrie Agerpres.