MENIU

Eugen Bădălan: „Obiectivele Federației Ruse nu au fost atinse în războiul din Ucraina”

Rușii s-au împotmolit în Ucraina. Foto/Profimedia

Fostul Șef de Stat Major al Armatei Române consideră că, din punct de vedere strategic, Rusia nu și-a atins obiectivele.

„Din punct de vedere strategic, Rusia a demonstrat că își continuă strategiile specifice seccolului tecut, iar, deși teritorial este doar în Ucraina, războiul s-a internaționalizat, fără ca țările care sprijină Ucraina să fie direct implicate în război, asta deși nu s-a făcut nicio declarație de război.

„Operațiunea specială”, așa cum le place rușilor să denumească invazia din Ucraina, se desfășoară pe câteva zile. Dacă dă efecte, e bine, dacă nu, te retragi. Vedem că intervenția Rusiei nu a avut efectul scontat. Dispunerea militara a rușilor este atipică, frontul este foarte lat, de la Kiev la Mariupuol, dar adâncimea frontului este doar pentru acțiuni tactice, fără acțiuni strategice care să obțină rezultate.

Obiectivele Federației Ruse nu au fos atinse, războiul va continua cel puțin pâna în iarnă, Putin va renunța cel puțin la o parte din obiective, dar putem considera armata rusă învinsă.

Rușii au avut o sincopă în serviciile de spionaj inainte de declanșarea invaziei. S-au cheltuit mulți bani pentru a afla situația din Ucraina, iar acesta cred că este și motivul pentru care Putin a decapitat serviciile de infromații. Rușii au plecat pe 24 februarie spre Ucraina cu gândul că vor fi întâmpinați cu flori. Nu a fost așa. Nicio armată a lumii nu poate îngenunchia un popor. Acum, armata rusă se bate cu poporul ucrainean, nu cu armata lor, de aceea nu vor câștiga” a declarat Eugen Bădălan în emisiunea „Legile Puterii”.